1. HABERLER

  2. Son Dakika: Taşeron ve 4/D Kamu İşçileri İçin Kritik Tarih Açıklandı
Son Dakika: Taşeron ve 4/D Kamu İşçileri İçin Kritik Tarih Açıklandı

Son Dakika: Taşeron ve 4/D Kamu İşçileri İçin Kritik Tarih Açıklandı

Henüz bir kadro sahibi olamayan işçiler ve yeni olarak kadro sahibi olmuş 4/D kamu işçileri için merak edilen açıklama, Türkiye Büyük Meclisi Tarafından yapıldı. Gelen açıklamaya göre işçilerin yaşadığı problemler yılın son ayında masaya yatırılacak.

A+A-

Henüz bir kadro sahibi olamayan işçiler ve yeni olarak kadro sahibi olmuş 4/D kamu işçileri için merak edilen açıklama, Türkiye Büyük Meclisi Tarafından yapıldı. Gelen açıklamaya göre işçilerin yaşadığı problemler yılın son ayında masaya yatırılacak.

Taşeron ve Kamu İşçileri İçin Kritik Tarih

Kamu ve taşeron işçilerinin yakından takip ettiği açıklama son dakika olarak gündeme geldi. Meclis içerisinde yürütülen görüşmelerde işçilerin önem verdiği bir zaman ele alındı. Taşeron olarak çalışan işçiler ne zaman bir kadro içerisine dahil olacaklarını bekliyorlar.

4/D kamu işçileri ise maaşlarının oldukça düşük olduğunu ve artması gerektiğini ifade ediyorlar. Bakan bu durumları ele almak için kendisine zaman planlamış ve ilerleyen zamanlarda bu konuları masaya yatıracağının haberlerini vermiştir.

Komisyonda Gündeme Geldi

Yeni gelecek yıl üzerinde oluşacak bütçe değerlendirilmeleri başlamış durumdadır. Bütün bakanlıklar kendi planlamaları içerisinde bütçe görüşmeleri yapmaya başlamış ve işçilerin fikirlerini de değerlendirmeye almıştır.

Kamu ve taşeron işçilerinin yaşadıkları sorunlar konuşulan konular arasında bulunmuştur. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı taşeron işçilerin sorunlarını görüşmeye almış, çeşitli çözümler üretme yönünde adımlar atmıştır.

Görüşmeler sonucunda taşeron işçiler için kadro problemlerinin ortadan kaldırılması hedeflenmiş ve 4D’li kamu işçilerinin ödemelerinin daha iyi bir hale getirilmesi talep edilmiştir. Bakanlar bu talepleri ele alacaklarını ve görüşmelerinin sonucunda yazılı olacak kişileri bilgilendireceklerini ifade etti.

Genel Kurulda Kritik Tarih Açıklaması

Meclisin Genel Kurulu içerisinde söz alan İbrahim Halil Oral, işçiler adına bazı durumları dile getirdi ve çözüm sağlanmasını istedi. Bu sorunlar Aralık ayında ise bu görüşmeler yeniden gündeme gelecek. 2021 yılı için yeni planlamalar gerçekleştirilirken, bütçe alanında bu konularda gündemde bulunacak.

Açıklamalarda bulunan Oral, görüşmelerin hala devam ettiğini ve yılın son ayında da Genel Kurul üzerinde bu konuların ele alınacağını belirtti. Taşeron işçilerin kadroya alınma zamanları içerisinde birçok zorlukla karşılaşması sonucunda, onlara karşı bir önlem alınması gerektiğini de ifade etti.

KİT’ler bünyesinde çalışma gerçekleştiren işçiler üç sene boyunca kadro beklediği ancak hala bir sonuç alınamadığı da konular arasında yerini aldı. 4/D’li kamu işçiler ve taşeron işçilerin eşit hale getirilmesi için adımların artık atılması gerektiğini, kadroların da artık sağlanması gerektiğini ifadelerinde bulundurdu.

Görüşmeler sonucunda yeni yıl için bütçe teklifinin kurula iletilmesi sonucunda, maaşlar için çözüm gelmesi de yeni beklentiler arasında bulunuyor. Bütçe planlamaları da yapılırken, yeni yılda işçilere verilecek haklar hakkında yeni açıklamaların da gelmesi bekleniyor. Yeni yılın bütçesi Aralık ayında kurula gelecek ve halk bilgilendirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.