1. HABERLER

  2. Son Dakika Hükümetten Herkese Müjde! Son Kez 1420 TL Ödeme Yapılacak!
Son Dakika Hükümetten Herkese Müjde! Son Kez 1420 TL Ödeme Yapılacak!

Son Dakika Hükümetten Herkese Müjde! Son Kez 1420 TL Ödeme Yapılacak!

Korona virüs salgını süreçlerinde hem işverenleri hem de işçileri korumak adına çeşitli önlemler alındı. Kısa çalışma ödenekleri ile fesih yasaklarının gelmesinin ardından ücretsiz izin destekleri ve nakdi ücret destekleri bu süreçler içerisinde ön planda

A+A-

Korona virüs salgını süreçlerinde hem işverenleri hem de işçileri korumak adına çeşitli önlemler alındı. Kısa çalışma ödenekleri ile fesih yasaklarının gelmesinin ardından ücretsiz izin destekleri ve nakdi ücret destekleri bu süreçler içerisinde ön planda yerini aldı.

İşveren vatandaşlar ise bu süreçlerde tek taraflı bir şekilde kararlar alabilecek şekilde izinler alınabilecek. Bu süreçlerde neler olacağı hem işçiler hem de işverenler tarafından bir hayli merak ediliyor.

Salgın süreçlerinde hükümet kanadından korona virüsün ekonomi üzerinde meydana gelen etkilerini daha da az hale getirebilmek için birçok çalışma yapmıştı. Bu çalışmalardan bir kısmı iş hayatını direk olarak ilgilendiriyor. Kısa çalışma ödeneklerinden fesih yasaklarına kadar birçok alınan önlemlerin yanı sıra ücretsiz izinler ve nakdi ücret destekleri gibi uygulamalar da devrede yerini almıştı. Gelen son dakika haberlerine göre 2021 yılı içerisinde bu destek tutarlarına artış geldi. Böylece nakdi ücret destekleri tam olarak 1420 TL 14 kuruşa kadar artış göstermiş oldu.

Salgın süreçlerinde işverenler için tek taraflı bir şekilde işçilere ücretsiz bir şekilde izne çıkarma hakkında yasaklar gelirken uygulama fesih yasağı olmuştu.

Fesih yasağında son durum…

4857 sayılı kanun kapsamına eklenmiş olan onuncu madde ile beraber gelen fesih yasakları ile beraber işverenler için tek taraflı bir şekilde ücretsiz bir şekilde işçileri izne çıkarma hakkına sahip olacak. Bunun yanı sıra 4447 sayılı kanun ile beraber buna ekleme yapılmasının ardından ücretsiz izne çıkmış olan vatandaşlar nakdi ücretsiz destek ödemesi için 17 Nisan 2020 tarihinde yürürlüğe kadar girmişti. Bu süreçlere bağlı olarak cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararlar sayesinde fesih yasakları ve beraberinde ücretsiz izin uygulamaları 17 Mart 2021 tarihi ile uzatılmış olarak yerini aldı. Şu an ortalama olarak bir yıldır uygulamada devam eden işverenler için tanınmış tek taraflı ücretsiz izne çıkarma hakları, iş hukuku kapsamında işçilerin de onayına tabi tutularak normal ücretsiz izin uygulamalarından farklı bir sürece işaret ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.