1. HABERLER

  2. Son Dakika Haberi Geldi: Geliri Olmayan İhtiyaç Sahipleri vatandaşlarımıza Çok Güzel Haber Geldi! Ödeme Yapılacak İşte Detaylar...
Son Dakika Haberi Geldi: Geliri Olmayan İhtiyaç Sahipleri vatandaşlarımıza Çok Güzel Haber Geldi! Ödeme Yapılacak İşte Detaylar...

Son Dakika Haberi Geldi: Geliri Olmayan İhtiyaç Sahipleri vatandaşlarımıza Çok Güzel Haber Geldi! Ödeme Yapılacak İşte Detaylar...

Devlet sosyal güvenlik ödemeleri atlında ihtiyacı olan bireylere aylık para ödemeye devam ediyor. Şartları sağlamakta olan herkes bu ödemelere başvurabilir. İşte ayrıntılar...

A+A-

Devlet sosyal güvenlik ödemeleri atlında ihtiyacı olan bireylere aylık para ödemeye devam ediyor. Şartları sağlamakta olan herkes bu ödemelere başvurabilir. Peki, 864 TL olan bu yardım ödemelerinden kimler, hangi koşullarda yararlanabiliyor?

Devlet zor durumda olan vatandaşa yardım eli uzatıyor. Bakım parası, kira yardımı hatta gıda yardımıyla zor durumdaki yurtdaşın yarasına merhem oluyor. Bu maaştan 65 yaş üstü bireyler yararlanabilecek. Hiçbir geliri olmayan ve sigortadan yararlanamayan 65 yaş üstü bireyler için ödenecek bu maaş tam 864 TL.

Ödemeler PTT Üzerinden Yapılıyor

Devlet yardım ödemelerini ve diğer para gönderim işlerini PTT üzerinden hallediyor. Banka hesabı olmayanlar içinde kolaylık sağlamakta olan bu ödeme biçimi ile de kimse mağdur olmuyor. Yardım alacak kişiler düzenli bir biçimde PTT den maaşlarını çekebilecek.

65 Yaş Üstü Faydalanabiliyor

65 yaşına gelip çalışamayacak duruma gelen yurttaşlar geçimlerini sağlamakta zorlanıyor. Devlet de bu durumda olan yaşlı yurttaşlara karşı sessiz kalmıyor ve 65 yaş aylığı bağlıyor. Emeklilik maaşı ve bağkurlu olmayıp sosyal güvenlik sigortasından yararlanamayan 65 yaş üzeri bireyler bu yardıma başvurabilir.

Tek başına yaşamayan 65 yaş üstü bireylerde ailesinin de gelirine bakılarak başvuruları değerlendirilecek. Ödemeden faydalanacak kişinin aile üyelerine ve kendine asgari ücretin üçte birinden az gelir düşmeli. 65 yaş üstü olup bu koşulları sağlamakta olan herkes devletin sağlamış olduğu bu 65 yaş aylığından yararlanabilecek.

Başvurular Nereden Yapılacak?

Başvurular her çeşit yardım başvurusunda olduğu gibi yine E-Devlet üzerinden sağlanacak. Başvuru için E-devlet şifresi alıp kayıt olan bireyler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aratarak başvurulara ulaşabilir. Gerekli bilgileri dolduran ve belgeleri sunan bireyler için değerlendirme aşaması başlayacaktır.

Aylık Ödemeler Ne Kadar?

Aylık ödemeler 2021 yılı içerisinde 864 TL olarak kayıtlara geçti. Gelen zamlarla zamanla artan maaş, 65 yaş üstü fertlerin yaşamını sürdürebilmesi için verilmekte. 65 yaş üstü birey vefat ettiğinde kesilen maaş aile fertlerine devretmiyor. PTT üzerinden düzenli ilaçlanma yapılan aylıktan faydalanmak için tek şart 65 yaş üstü olup geliri asgari ücretin üçte birinden az olmak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.