1. HABERLER

  2. Milyonları ilgilendiren karar yürürlüğe girdi! Cezası büyük olacak…
Milyonları ilgilendiren karar yürürlüğe girdi! Cezası büyük olacak…

Milyonları ilgilendiren karar yürürlüğe girdi! Cezası büyük olacak…

E ticaret işlemlerini denetim kapsamına alacak olan ürün güvenliği ve teknik düzenlemelerkanunu 12 Mart tarihi itibari ile yürürlüğe alındı.

A+A-

Tüketici bireylerin ilk sırada internet yer almak üzere uzaktan erişim araçları ile satın almaya devam ettikleri ürünler konusunda meydana gelen mağduriyet artık son bulacak. Yeni dönem içerisinde hizmetlerine devam eden e ticaret platformları ile beraber buralarda satışlarına devam eden mağazalar sıkı bir şekilde takibe alınacak ve işlemlerine buna göre devam edebilecekler.

Vatandaşların mağdur olmasına neden olan e ticaret platformları üzerinde idari para cezaları ile beraber çeşitli yatırımların gelmesi de söz konusu olacak. Elektronik ticaret piyasa gözetimi ile beraber denetim merkezi olarak yer alan sistem sayesinde ürünlerin piyasada gözetim ve denetim sistemleri meydana gelecek.

Bu süreçlerde gelen şikayet ya da başvuru olursa bunlar da dikkate alınarak eğer ürünler uygun mu değil mi diye kontrol sonucu için taramalar başlayacak. Sistem aracılığı ile güvenli olmayan işletmeler varsa bunların hızlı bir şekilde tespit edilmeleri söz konusu olacak.

Üreticiler ürün ya da ambalajların üzerine model, parti, seri numarası, kendi isim, kayıtlı ticari unvan ya da marka bilgileri ile kişilerin kendilerine erişim sağlayabilecekleri açık adresleri kolayca görmeleri sağlanacak. Üretici olarak yer alan firmalar piyasaya sürmüş oldukları ürünlerden numune olarak da testler alabilecekler.

Sitelere erişim engeli geliyor…

Güveni olmayan ürünlerin satış işlemlerinin durması ve kısa süre içerisinde piyasadan toplatılması adına önlemler üreticiler tarafından alınacak. Ürünlerin güvenlikleri için gerekli olan kurallar elektronik satışlar için de geçerli olarak yer alacaklar.

Tüketici kesimlerin mağdur olmalarına yol açacak olan durumlar belirlenerek ürünlerin yayına almış olduğu sitelere erişim engelleri gelecek.

Vatandaşların kandırılmasına neden olacak ve çeşitli anlarda değişmek üzere parasal anlamda kişilere ve firmalara ceza uygulaması yapılacak.

Yetkili olarak yer alan kuruluşlar güvensiz olan ürünlere karşı içeriğin çevrim içi ara yüzden de kaldırmaları talep edilecek. Eğer içeriklere erişim durumları kısa sürede kaldırılmazsa bilgi teknolojileri ve iletişim kuruma başvuru yapılarak söz konusu olarak yer alan siteye erişim engeli gelecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.