1. HABERLER

  2. Milyonlarca Kişiye Büyük Müjde! Hesaplara bugün 1.250 TL yatırılıyor! Başvuru için şart yok koşulu yok
Milyonlarca Kişiye Büyük Müjde! Hesaplara bugün 1.250 TL yatırılıyor! Başvuru için şart yok koşulu yok

Milyonlarca Kişiye Büyük Müjde! Hesaplara bugün 1.250 TL yatırılıyor! Başvuru için şart yok koşulu yok

2021 senesinde öğretim yılına hazırlık ödeneği de yüzde 2,5 oranında artırılarak 1.210 TL'den 1.250 TL'ye çıkarılmıştı. 2021-2022 eğitim senesinde öğretmenlere kırtasiye ücreti olarak 1.250 TL ödenecek.

A+A-

Binlerce kişi bekliyordu. Paralar bugün banka hesaplarına yatırılıyor. Ödeme miktarı 1.250 TL olarak belirlendi. Hem kadrolu hem de sözleşmeli olanlar alabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda görev yapan öğretmenlere, öğretim yılına hazırlık ödeneği ödemeleri başladı.

Beklene ödemeler bugün yapılıyor. 1.250 TL banka hesaplarına yatırılıyor.Bakanlık duyurdu. Ödeme ayrıntıları belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenlere her sene eğitim yılı başında, eğitime hazırlık ödeneği adı altında belirli bir ücret ödemesi yapılıyor. MEB tarafından yapılan bu ödemeden hem kadrolu hem de sözleşmeli öğretmenler yararlanıyor.

BU YIL EĞİTİM ÖDENEĞİ NE KADAR?

2021 senesinde öğretim yılına hazırlık ödeneği de yüzde 2,5 oranında artırılarak 1.210 TL'den 1.250 TL'ye çıkarılmıştı. 2021-2022 eğitim senesinde öğretmenlere kırtasiye ücreti olarak 1.250 TL ödenecek.

ÖDEMELER BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen yazıda, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin, bu sene 1250 lira olduğu belirtilerek, öğretmenlere bu ödemenin 2 Eylül 2021'den itibaren yapılacağı bildirildi.

EĞİTİM ÖDENEĞİ NEDİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. Maddesine göre hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim profesyonelı ve eğitim profesyonel yardımcıları dahil) ödenir. Hazırlık ödeneğinden saymış olduğumuz kimseler haricinde yer alan hizmetli, kamu personeli gibi devlet çalışanları yararlanamamaktadır.

Eğitim Ödeneği - Çeşitli nedenlerle (askerlik, ücretsiz izin, doğum izni vs.) eylül ayı içinde fiilen görevde olmayıp eğitim-öğretim yılı içinde göreve başlayanlara, göreve başlamalarından sonra belirli oranlarda ödenir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.