1. HABERLER

  2. Doları olanlar dikkat! Son Dakika Açıklaması Geldi: Dolar Alınmalı mı, Satılmalı mı?
Doları olanlar dikkat! Son Dakika Açıklaması Geldi: Dolar Alınmalı mı, Satılmalı mı?

Doları olanlar dikkat! Son Dakika Açıklaması Geldi: Dolar Alınmalı mı, Satılmalı mı?

Merkez bankasından gelen flaş hareketler karşısında dolar kuru son 6 ayın içerisinde en düşük şubat ayını yaşadı. Son günlerde de oldukça dalgalı bir şekilde fiyat artış azalmalarına devam eden dolar kuru merkez bankası ile FED toplantılarının olacağı ana

A+A-

Doların sürekli dalgalı olarak hareketlerine geçmesinin ardından dolar düşecek mi yoksa artacak mı gibi soruların ön planda yer almasına neden oldu. Yatırım kuruluşu olarak yer alan Credit Suisse tarafından gelen tahminler ile durumlar dikkatleri çekiyor.

Borsa emtia olayları falan derken yurt içerisinde dolar fiyatları ortalama olarak 7,80 TL seviyesine kadar artış gösterdi. Fakat panik alımlarının ardından ABD piyasalarında meydana gelen sakinleşme etkisi ile beraber kur yeniden 7,61 TL seviyesine kadar indi. Dolar için 7,54 seviyesinin üzerinde olan 8,05 hedefi ile pozisyonlarını korumaya devam ediyor. Merkez bankasından olacak toplantıya kadar bir süre daha sakin olması ön görülüyor.

Hem yerli hem de yabancı olan kurumların enflasyon ve kur hareketlenmelerinden ötürü yeni bir faiz artışları beklentilerine girdiler. Merkez bankasının 100 baz puan faiz artışları yapması ön görülüyor.

Tahminler ne yönde ilerliyor?

Merkez bankası 18 mart günü toplantı yapacak. FED toplantısı da 17 Mart günü olacak. Faiz kararı gelene kadar piyasalarda bekle ve gör eğilimleri hakim bir şekilde devam edecek. yatırım kuruluşu olarak yer alan Credit Suisse ise ABD tahvil faizleri ile beraber dolar endeks istikrar kazanması konusunda sadece dolar / TL paritesinin güçlü bir şekilde aşağı yönlü hareketlendirme olmayacağını bu yüzden de değerlendirmeleri ile dil getirdi. Dolar / TL paritesi adına merkez bankasının yapacağı toplantıdan daha önce çok farklı seçenekler ön görülse bile rapor sırasında paritenin 7,45 seviyesinin altına güçlü bir şekilde sarkma hareketlerine geçmesi için merkez bankasının mevcut olarak yer alan faiz beklentilerini değiştirecek net bir sinyal olması gerekiyor yorumları geldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.