1. HABERLER

  2. Dolar ve euro ilgili flaş gelişme! Rekor seviyeye çıkan dolar ve euro fiyatları çakıldı...
Dolar ve euro ilgili flaş gelişme! Rekor seviyeye çıkan dolar ve euro fiyatları çakıldı...

Dolar ve euro ilgili flaş gelişme! Rekor seviyeye çıkan dolar ve euro fiyatları çakıldı...

Dolar ve euro ilgili flaş gelişme! Rekor seviyeye çıkan dolar ve euro fiyatları Kabine Toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından dibi gördü. Dolar 13.5 lira civarlarına inerken, euro ise 15.3 seviyelerinden işlem görüyor. İşte dolar ve euro fiyatlarıyla ilgili tüm detaylar...

A+A-

Dolar ve euro ile ilgili son dakika gelişmesi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi. Açıklamalarında, ekonomideki son gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlara yeni bir finansal alternatif sunacaklarını belirterek, "Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak." dedi. Şirketler tarafından yapılacak temettü ödemeleri üzerindeki stopajı yüzde 10'a indireceklerini aktaran Erdoğan, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla yeni araçlar geliştirileceğini bildirdi. Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisinden ve kambiyo rejiminden en küçük geri adım atmaya bir niyeti olmadığını da vurguladı.

DOLAR DEĞER KAYBETTİ

Döviz kuru dün akşam saat 22.40 itibarıyla yüzde 30'dan fazla değer kaybederek 13 liranın altına indi. Dolar/TL dün gün içerisinde en yüksek 18,3633 seviyesini görerek tarihi zirvesini tazelemişti. An itibarıyla dolar 13.5 liradan işlem görüyor.

EURO TUTUNAMADI

Euro fiyatları ise dolar gibi düşmeye devam etti. Euro an itibarıyla 15.3 lira seviyelerinden işlem görüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.