1. HABERLER

  2. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıkladı! Herkese Her Ay 1550 TL Ödenecek. Başvurular Başladı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıkladı! Herkese Her Ay 1550 TL Ödenecek. Başvurular Başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıkladı! Herkese Her Ay 1550 TL Ödenecek. Başvurular Başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdi açıkladı! Herkese her ay 1550 TL ödeme verilecek. Başvuruların başladığı ödemeyle ilgili kısa sürede rekor başvuru gelmesi bekleniyor.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdi açıkladı! Herkese her ay 1550 TL ödeme verilecek. Başvuruların başladığı ödemeyle ilgili kısa bir süre içinde rekor müracaat gelmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan az önce açıkladı! Koronavirüs pandemisinden etkilenen yurttaşlara müracaat halinde her ay 1550 TL yardım ödemesi yapılacak. Pek çok kişi müracaatların açılmasını beklerken bugün itibariyle müracaatlar alınmaya başladı. Peki müracaat nereden ve nasıl yapılır? Kimler aylarca 1550 TL destek ödemesi alabilecek? Başvuru yapana 18 ay boyunca her ay 1550 TL ödeme müjdesi! Detaylar haberimizin devamında sizlerle...

Geçtiğimiz yıl başlayan ve tüm dünyayı bir anda etkisi altına alan Koronavirüs pandemisi, 2021 Ağustos ayından itibaren global ölçekte ve ülkemizde ekonomik sıkıntılarını meydana getirmeye devam ediyor. Uzun bir süredir yaşanan ekonomik sıkıntılardan nasibini alan yurttaşlara Devletten destek eli geliyor. Hükümet, salgının ilk günlerinden bu yana açıkladığı ekonomik destek paketlerine geçen her gün yenilerini ekliyor. Bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan da yeni müjdeleri vatandaşla paylaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son açıkladığı müjdeye göre 18 ay boyunca vatandaşa 1550 TL destek ödemesi yapılacak! Peki aylık 1550 TL destek ödemesinden kimler faydalanabilir? Başvuru nasıl yapılır? Hangi sektörler için 1550 TL aylık destek ödemesi yapılacak? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu! Aylık 1550 TL Destek

Hükümetten Koronavirüs pandemisine karşı ekonomik destek paketleri peşi peşine geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak yeni destek paketini vatandaşlarla paylaştı. Bu çerçevede, ilave istihdam teşviki devreye alındı. Böylelikle hem istihdam artışı hedeflenecek hem de yeni istihdam konusunda işyerleri ve işverenlere Devletten büyük destek olanakları sunulacak. İstihdamın işverene yük olmasının önüne geçilerek üretimin artış göstermesi sağlanacak. 

Devlet, bu süreçte ilave istihdam sağlamakta olan her işletmeye tam 18 ay süreyle aylık 1550 TL destek sağlayacak! Minimum ücret üzerinden sağlanacak destek ile binlerce hatta yüz binlerce yeni istihdamın kısa bir süre içinde oluşması planlanıyor. İşyeri ve iş yerleri 18 ay boyunca ilave istihdam ettikleri çalışanın tüm prim ve vergilerinde devlet desteğinden yararlanacaklar. Yeni işçi alımı yaparak istihdama katkı yapan işveren Devlet desteğiyle hem üretimini artıracak hem de külfetten kurtulacak. Bu destek tam 18 ay boyunca sürecek.

Devletten İstihdama Büyük Destek! İşte O Sektörler

Koronavirüs pandemisi sebebiyle Devlet tarafından alınan işten çıkarma yasağı ve nakdi ücret desteği, kısa çalışma ödeneği gibi uygulamalardan sonra şimdi de yeni normalleşme dönemi kapsamında işverene SGK prim desteği ve vergi desteği müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat açıkladığı yeni destek paketi ile beraber pek çok sektör bu destekten yararlanabilecek. Özellikle de yeme - içme piyasasında faaliyette bulunan işyeri ve iş yerleri bu destek ile ilave istihdama hız kazandıracak. Salgın sürecinde kapanma tedbirlerinden en çok etkilenen sektörlerin ilk sırasında yer alan turizm, yeme içme ve bu alandaki diğer sektörler için bu desteğin hayati öneme sahibi olduğu vurgulanıyor. Devlet tarafından verilecek bu destek, minimum ücret üzerinden hesaplanacak olup işverene, her ilave istihdam için aylık 1550 TL gibi çok büyük bir destek verilmesi anlamı taşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.