1. HABERLER

  2. 5 Milyon Emekli Heyecanla Bekliyordu! İntibak Zammında Son Dakika Gelişmesi Yaşandı, 355 TL İntibak Zammı! İntibak Zammı Son Durum...
5 Milyon Emekli Heyecanla Bekliyordu! İntibak Zammında Son Dakika Gelişmesi Yaşandı, 355 TL İntibak Zammı! İntibak Zammı Son Durum...

5 Milyon Emekli Heyecanla Bekliyordu! İntibak Zammında Son Dakika Gelişmesi Yaşandı, 355 TL İntibak Zammı! İntibak Zammı Son Durum...

Son dakika haberleri emekli vatandaşlar için hız kesmeden gelmeye devam ediyor. İntibak zammı ile ilgili gelişmeler gelirken vatandaşlar ne zaman uygulanacak ve maaşlarda ne kadar artış olacak diye araştırmalarına devam ediyor.

A+A-

2000 yılından daha önce emekli olmak için hak kazanan vatandaşlar kendilerine gelen intibak düzenlemesinin 2000 yılından daha sonra emekliliğe hak kazananlar için gelmesi de bekleniyor. Emeklileri çok yakından ilgilendiren düzenlemelerin gelmesi ile beraber maaşlarda ne kadar artış gözleneceği en çok merak edilen konulardan bir tanesi oluyor. Sizler için merak edilen intibak hakkındaki tüm detayları derledik. İşte merak edilen intibak yasası hakkındaki tüm detaylar…

Emekli vatandaşların talepleri arasında Memur – Sen kapsamında iletilmesi sağlanmıştı. Bakanlık aracılığı ile son dakika haberleri hız kesmeden araştırılmaya devam ediliyor. Peki, intibak zammı için son dakika haberleri neler?

İntibak düzenlemesi için yeni bir gelişme var mı?

2000 yılından daha önce emekli olan vatandaşlara gelen intibak zamlarının bir an önce 2000 yılından daha önce emekli olan vatandaşlar için de gelmesi bekleniyor. Konu ile alakalı olarak resmi bir açıklama her ne kadar gelmese bile iddia kapsamında yakın zamanda intibak düzenlemeleri maaşlara yansıtılacak. Beklenen durumun hayata geçmesinin ardından maaşlarda 355 TL ye varan artışlar söz konusu olacak.

İntibak talebi gündemde…

2000 yılı ve daha sonrasında emekli olan vatandaşlar; 2000 yılından daha önce emekli olan vatandaşlar için de gelmesi bekleniyor. Memur emeklileri kapsamında gelecek intibak talepleri ile beraber toplu iş sözleşmeleri sırasında Memur – Sen kapsamında gündemde yer aldı.

Kamu personeli danışma kurulu kapsamında ele alınarak karara bağlanma durumları söz konusu olursa aynı unvan ile kadroda ya da görevden emekli olan vatandaşlar için kurum kaynaklı olarak maaşlardaki farklar giderilecek. Düşük maaş sahipleri için arada ne kadar fark olursa ilave ek ödemeler yapılacak.

SSK ve Bağkur emeklileri tarafından gelen talepler hayata geçerse milyonlarca emekli vatandaşın maaşlarında değişimler meydana gelecek. 2000 yılından daha sonra emekli olan vatandaşlara intibak zammı gelirse de 50 ila 355 TL arasında ek zamlar gelecek. 2000 yılından daha sonra emekli olanlar için maaş hesaplamaları yapılacak. TÜED kapsamında eğer çıkacak bir intibak yasası olursa yaklaşık olarak 5 milyon emeklilerin yararlanabilecekleri belirtiliyor.

İntibak düzenlemesinde son durum…

2000 yılından daha önce prim ödemeleri yapsa bile 2000 yılından daha sonra emeklilik hakkı kazanan vatandaşların maaşları karma sisteme göre hesaplanıyor. 2000 yılından daha sonra emekli vatandaşların kendi aralarında da 2008 öncesi ve sonrası diye iki farklı grupta inceleniyor olduğu biliniyor.

Maaşlar arasında meydana gelen farkların ortadan kalkması için aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı kapsamında çalışmaların olduğu bildiriliyor. Emekli vatandaşların maaşlarında ek bir düzenleme olacak ve meydana gelen farklar giderilecek. Emekliler için yapılacak düzenlemeler kapsamında SSK, Bağkur ve emekli sandığı ile emekli olanların tek bir çatı altında toplanması sağlanacak.

İntibak zammı ne zaman gelecek?

Yaklaşık olarak 5 milyon vatandaşı çok yakından ilgilendiren intibak düzenlemesi ile ilgili hala net bir açıklama gelmedi. Fakat tüm çalışmaların yıl sonuna kadar bitmesi de planlanıyor.

İntibak düzenlemesi nedir ve maaşlara etkisi ne kadar olacak?

2000 yılından daha sonra emeklilik hakkı kazanan vatandaşlar için intibak düzenlemesi bir hayli önem taşıyor. Daha önce emekli olanlar için gelen düzenleme ile beraber maaşlarda 360 TL ye varan artışlar meydana gelmişti. Bu durum eğer 2000 yılından sonra emekli olanlar için de gelirse ortalama olarak maaşlarda 355 TL ye varan artış gözlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.