1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Yumuşacık Lezzeti İle Ciğer Sote Nasıl Yapılır? Ciğer Sote Tarifi ve Gerekli Malzemeler...
Yumuşacık Lezzeti İle Ciğer Sote Nasıl Yapılır? Ciğer Sote Tarifi ve Gerekli Malzemeler...

Yumuşacık Lezzeti İle Ciğer Sote Nasıl Yapılır? Ciğer Sote Tarifi ve Gerekli Malzemeler...

Hazır yılbaşı yaklaşmışken sizlerin de sofrasına harika ciğer sote tarifimiz ile süslemek ister misiniz? Harika pişen yumuşacık ciğer sote tarifimizi sizler de denedikten sonra çok beğeneceksiniz hem akşam sofralarınıza yapmak isteyecek hem de yeni yıl sofranızda eksik etmeyeceksiniz.

A+A-

Yanında pilav ile servis edeceğiniz ciğer sote vazgeçilmez bir tarif olacak. Bol soğan ve baharatları ile eşsiz lezzetine doyamayacağınız ciğer sote leziz bir tarif olacak. Biz dana ciğeri ile hazırladık sizler arzunuza göre kuzu veya tavuk ciğeri de tercih edebilirsiniz. Her gün akşam yemeklerine ne yapsam diye düşünmeyin bu ciğer sote tarifimiz gününüzü kurtaracak bir tarif olacak.

Sizlerde misafirlerinize ve akşam yemeklerinize bu eşsiz lezzeti bir an evvel denemelisiniz. Hem lezzetli hem doyurucu olan hem de görselliği ile harika bir tarif. Bu tarif lokum gibi kıvamı ile tadan herkesin beğenisini kazanacak ve tarif defterinizden eksik etmeyeceğiniz bir lezzet olacak. Sizlerde bu nefis ciğer sote tarifimiz bir an evvel denemek istiyorsanız buyurun çok beklemeden tarifimize geçelim. İşte o nefis ciğer sote tarifi. ciğer sote nasıl yapılır? ciğer sote malzemeleri nelerdir? Ciğer sote nasıl pişirilir? Yumuşacık ciğer sote için tarifimiz..

Ciğer Sote Tarifi Malzemeleri

  • 1 kg dana ciğeri
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 çay bardağı sıcak su

Ciğer Sote Tarifi Hazırlanışı

Öncelikle zarını soyup küçük küçük doğrayarak süzgeçte beklettiğimiz ciğeri tencereye alıp suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Ciğerlerin sert olmaması için yıkamadan süzgeçte bekleterek varsı kanının akmasını sağlamalıyız. Ardından üzerine sıvı yağ ve doğranmış yemeklik soğanları  da ekleyip kavuralım. Ardından domates salçası yeteri kadar tuz, karabiber, pul biberi de ekleyip karıştıralım. Ardından yarım su bardağı sıcak suyu da ekleyip yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar pişmeye bırakalım. Ciğer sote tarifimiz servise hazırdır. Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun. Ciğer sote yemeğimizin yanına tane tane pirinç pilavı çok güzel gidecektir. Yanına da bir mevsim salata harikalar yaratacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.