1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Yumurtalı Ekmek Nasıl Yapılır? Yumurtalı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri...
Yumurtalı Ekmek Nasıl Yapılır? Yumurtalı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri...

Yumurtalı Ekmek Nasıl Yapılır? Yumurtalı Ekmek Tarifi ve Malzemeleri...

Ekmek ve yumurta kahvaltılarımızın baş tacıdır. İkisinin bir arada bulunduğu bir tarif olan yumurtalı ekmek tarifini mutlaka yapmalısınız. Çok kolay ve pratik olan bu tarif için illa ki pazar günlerini beklemeye gerek yok hafta içi de çok çabuk bir şekilde yapıp işinize okulunuza gidebilirsiniz.

A+A-

İsterseniz tavada, fırında ya da tost makinasında da yapabilirsiniz. Yumurtalı ekmek tarifi şu şekildedir. Tost makinesinde yağsız bir şekilde yapacaklar için

Malzemeler:

* 10 dilim ekmek

* 2 tane yumurta

* bir çay bardağı süt

* Tuz karabiber ve pul biber

Nasıl yapılır?

Bu tarife tost makinasını ısıtmakla başlayabiliriz. Tost makinasında 3'üncü kademeye getirin. Uygun bir kaba yumurta, süt, tuz ve dilediğiniz baharatları ilave edin ve güzelce çırpın. Ekmekleri dilimleyip iki yüzünü de yumurtalı karışıma bulayıp ısınmış tost makinasına güzelce yerleştirelim. Tost makinesinin kapağını kapatıp bir süre kızarmasını bekleyelim. Kızarana kadar kontrol edelim ve kızarttıktan sonra alalım. Yumurtalı ekmeklerinizi sıcak bir şekilde peynir ve çayın yanında tüketebilirsiniz. Çok besleyici ve doyurucu bir kahvaltı olacaktır. İçinde zaten kahvaltı için gerekli olan süt ve yumurta bulunmaktadır. Pratik ve leziz bir kahvaltı için bu tarif tam size göre. Deneyen herkese afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.