1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Yeni Yıl Sofranıza Yakışacak Olan Fırında Nar Gibi Kızaran Tavuk Tarifi
Yeni Yıl Sofranıza Yakışacak Olan Fırında Nar Gibi Kızaran Tavuk Tarifi

Yeni Yıl Sofranıza Yakışacak Olan Fırında Nar Gibi Kızaran Tavuk Tarifi

Mis gibi kıvamı ile ve lokum gibi fırında kızarması ile damaklarınızda harika bir lezzet bırakacak olan tavuk tarifimizi sizlerde çok beğenecek ve hemen denemek isteyeceksiniz.

A+A-

Fırında nar gibi bütün tavuk nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarifimizi kaçırmamanızı öneririz. Fırın poşetinde kendi buharı ile pişecek olan tavuk tarifimizi dilerseniz yanında patates veya pirinç pilavı ile herkesten tam puan alacak. Yıl başı sofranıza oldukça yakışacak olan tavuk tarifi misafirlerinize de yapabileceğiniz çok lezzetli bir tarif olacak.

Davet menülerinizin de ilk sırasında yer alabilecek harika bir lezzet olan tavuk tarifi misafirlerinizin de çok seveceği bir tarif olacak. Bizler denedik ve çok beğendik eminiz ki sizde denedikten sonra çok beğenecek ve tarif defterlerinize muhakkak not edeceksiniz. Sizleri daha fazla bekletmeden tarifimize geçmek isteriz. İşte o muhteşem akşam sofralarınıza çok yakışacak olan lezzetli mi lezzetli tavuk tarifimiz.

Tavuk Tarifi Malzemeleri

  • Bütün tavuk
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Salça
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • İsteğe bağlı defne yaprağı

Tavuk Tarifi Hazırlanışı

Öncelikle sosu için bir kaba yoğurt domates salçası zeytinyağı tuz karabiber kekik  ve toz biberi alalım  ve tüm malzemeyi güzelce karıştıralım. Hazırladığımız sos tavuğun her yerine gelecek şekilde sürelim. Sos sayesinde tavuğumuz nar gibi kızaracaktır. Kanatlarını birer kürdan yardımı ile açılmaması için sabitleyelim. Zamanınız varsa bu şekilde buzdolabında 2 saat kadar bekletelim. Büyük boy fırın torbasını alıp ardından içerisine bir yemek kaşığı un ekleyelim ve torbayı sallayarak her yerine ulaşmasını sağlayalım dinlendirdiğimiz tavuğu fırın torbasına alalım isteğe bağlı olarak 4-5 tane defne yaprağını da torbanın içine ilave edelim.

Fırın torbasının paketinden çıkan bağılım klipsi ile torbamızı kapatalım son olarak torbanın üzerine kürdanla delik açalım ve fırın tepsisine yerleştirelim. Tavuğu önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 180 derecede 45 dakika kadar pişirmeye bırakalım. Pişen tavuğumuz fırından alarak 10 dakika bekletelim. Ardından fırın poşetinden çıkartarak servis tabağına alalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.