1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Yediden Yetmişe Herkesin Sevdiği Pasta Köstebek Pasta Tarifi! Köstebek Pasta Nasıl Yapılır? Malzemeleri...
Yediden Yetmişe Herkesin Sevdiği Pasta Köstebek Pasta Tarifi! Köstebek Pasta Nasıl Yapılır? Malzemeleri...

Yediden Yetmişe Herkesin Sevdiği Pasta Köstebek Pasta Tarifi! Köstebek Pasta Nasıl Yapılır? Malzemeleri...

Bugün sizlere çok beğeneceğiniz harika bir lezzet ile geldik. Köstebek pastayı porsiyonluk olarak da hazırlayabilirsiniz. Lezzetli mi lezzetli porsiyonluk köstebek pasta tarifini sizler de denedikten sonra çok beğenecek ve muhakkak tarif defterlerinize not edeceksiniz.

A+A-

Yumuşacık kekle kaplanmış arasına krem şanti ve muz yerleştirdiğimiz pastamızı siz de eminiz çok beğeneceksiniz ve bir an evvel denemek isteyeceksiniz.

Çay saatlerinizde kahve yanlarında servis edebileceğiniz bu köstebek pasta tam sizlere göre bir tarif. Çocukların da çok seveceği bir pasta olacağından hiç şüphemiz yok. Çünkü görüntüsü ile de onların dikkatini oldukça çekecek. Sizlerde yumuşacık olan mini pastalarımızı merak ediyorsanız sizlere daha fazla bekletmeden bu harikalar yaratacak olan köstebek pasta tarifimize geçmek isteriz. Köstebek pasta malzemeleri nelerdir? köstebek pasta yapılışı nasıl? Köstebek pasta hazırlanışı nasıl?

Köstebek Pasta Tarifi Malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet vanilya
  • 1 su bardağı un
  • İçine 2 paket krem şanti ve 2 adet buz

Köstebek Pasta Tarifi Hazırlanışı

Öncelikle ilk olarak kreması için2 adet krem şanti ve sütü derince bir kapta çırparak buzdolabında bekletelim. Karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alarak 5-10 dakika kadar köpük köpük olana dek karıştıralım. Üzerine süt sıvı yağ ve kakaoyu da ekleyerek çırpma işlemine devam edelim. Daha sonra 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya ve unu da yavaş yavaş ekleyerek çırpalım. Tereyağ ile yağladığımız fırın tepsisine kek hamurunu eşit bir şekilde dökerek yayalım.

 Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirelim. Ilık olan kekimizden su bardağı ile bastırarak yuvarlak daireler çıkartalım. Kalan kek parçalarını da robotta ince çekilmiş bir hale getirelim. Kestiğimiz keklerin üzerine de kremşanti sıkalım ve kapatalım kek kırıntıları ile pastanın her tarafını kapatalım yani kek kırıntısına bulayalım. Bizler bu şekilde 20 adet köstebek pasta elde ettik. İstediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.