1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Tüm Poğaçaları Unutturacak Bir Tarif! Yumuşacık Lezzeti İle Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır? Pamuk Poğaça Malzemeleri…
Tüm Poğaçaları Unutturacak Bir Tarif! Yumuşacık Lezzeti İle Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır? Pamuk Poğaça Malzemeleri…

Tüm Poğaçaları Unutturacak Bir Tarif! Yumuşacık Lezzeti İle Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır? Pamuk Poğaça Malzemeleri…

Daha önce böyle yumuşacık ve kabaran poğaça görmediniz. Kahvaltılarınıza, gün sofranıza ve beş çayınıza hatta pikniklerinize eşlik edecek yumuşaklığına inanamayacağınız nefis mi nefis yumuşacık poğaça tarifimiz ile geldik.

A+A-

Mayalı poğaçaların yerini aratmayacak puf puf kabaran pamuk poğaçamız tıpkı mayalı poğaçalar gibi kabaracak ve yumuşacık olacak. Gün sofralarınızın, beş çaylarınızın vazgeçilmezi olan pamuk poğaça tarifimizi denedikten sonra siz de çok beğenecek ve her gün kahvaltı sofralarınıza yapmak isteyeceksiniz.

Çay ile çok güzel bir ikili olacak pamuk poğaçamızı herkes tarif defterlerine eklemek isteyecek. Pamuk poğaça tarifimizi dilerseniz bayatlamaması için dolaba kaldırıp daha sonra misafirlerinize ikram etmek isterseniz dolapta da muhafaza edebilirsiniz. Sonra çıkarıp ilk günkü gibi afiyetle tüketebilirsiniz. Kolaylık ile yoğurulan hamuru ile herkesin beğenisini kazanacak olan pamuk poğaça nasıl yapılır? Pamuk poğaça malzemeleri nelerdir? Pamuk poğaça püf noktaları nelerdir? Hep birlikte bakalım. Deneyeceklere ve tadacaklara şimdiden afiyet olsun.

Pamuk Poğaça Tarifi Malzemeleri

  • 5 -5,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • Arası için kaşar peyniri
  • Üzeri için yumurta sarısı ve susam

Pamuk poğaça tarifi hazırlanışı

Yoğurma kabına yumurta akını alalım üzerine süt, sıvıyağ, ılık su, maya ve şekeri de alıp güzelce çırpıcı ile karıştıralım. Burada kullandığımız su bardakları ölçüsü klasik su bardakları ölçüsünden. Daha sonra kontrollü bir şekilde unu ilave edelim. Tuzunu da ekleyip karıştırmaya devam edelim. Hamur iyice katılaştıktan sonra tezgaha alalım elimizle yoğuralım hazır olan hamurun üzerini streçledikten sonra örtü ile tekrar saralım ve yaklaşık 1-2 saat kadar mayalanmaya bırakalım. 

Kabaran hamurumuzu tezgaha alarak biraz daha yoğuralım 20 eşit parçaya bölelim fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirelim. Daha sonra elimizle yuvarladığımız bezenin iç harcını koyalım biz kaşar peyniri tercih ettik. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim. Fırından çıkan poğaçalarımızı sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.