1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Tavuklu Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır? Herkesin Sevdiği Bir Lezzet Tavuklu Kağıt Kebabı Tarifi
Tavuklu Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır? Herkesin Sevdiği Bir Lezzet Tavuklu Kağıt Kebabı Tarifi

Tavuklu Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır? Herkesin Sevdiği Bir Lezzet Tavuklu Kağıt Kebabı Tarifi

Bugün sizlere davet sofralarınızda ve akşam yemeklerinizde severek hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir ana yemek tarifi ile geldik. İçi lokum gibi pişen tavuklu kağıt kebabını pilav ve salata ile sunabilirsiniz.

A+A-

Lezzetine kimsenin hayır diyemeyeceği tavuklu kağıt kebabı görselliği ile ana yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak. Misafirleriniz geldiğinizde ne yapacağım diye hiç düşünmeyin. Tavuklu kağıt kebabı tam da misafirlerinize yakışacak bir tarif olacak. Bizler denedik ve tadına doyamadık. Eminiz ki sizde deneyince çok beğenecek ve bir an önce yapmak isteyeceksiniz.

Yapımı da son derece kolay olan tavuklu kağıt kebabı içerisindeki sebzelerin kattığı lezzet ile oldukça doyurucu da. Bu pratik yemeğin tadına istisnasız herkes bayılacak. Sizlerde hemen deneyin. Daha fazla bekletmeden tavuklu kağıt kebabı tarifimize geçelim. İşte o nefis tavuklu kağıt kebabı tarifimiz.

Tavuklu Kağıt Kebabı Malzemeleri

  • 500 gr tavuk
  • Karabiber
  • Toz biber
  • 2 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet patates
  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz

Tavuklu Kağıt Kebabı Hazırlanışı

Küp küp doğramış olduğumuz tavuğa baharatlarını ekleyip ve zeytinyağını ekleyip güzelce karıştıralım. Soslamış olduğumuz tavukların üzerlerini streç film ile kapatarak 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Kağıt kebabımız için havucu soyup küp küp olacak şekilde doğrayalım ardından kırmızı biberlerimizin de içini temizleyerek küçük küçük doğrayalım. Son olarak patatesi de küp küp olacak şekilde doğrayalım. Marine olan tavuklarımızı kızgın tavamıza alarak soteleyelim. Burada sık sık karıştırmalıyız ki sulanmamaları gerekir. Daha sonra üzerlerine arpacık soğanları da ekleyip karıştırmaya devam edelim. Üzerine sarımsak ve salçasını da ekleyip güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra sıcak suyunu ekleyelim karıştıralım ve ocaktan alalım.

Pişirme kağıdımızı alıp tezgahın üzerine serelim. Ortasına bir porsiyon kadar sebzeli tavuktan yerleştirelim. Pişirme kağıdının iki tarafını da ortaya doğru katlayalım. Pişirme kağıdı sayesinde yemeğimiz kendi buharı ile daha lezzetli bir şekilde pişecektir. Hazırlamış olduğumuz kağıt kebabı porsiyonlarını fırın tepsisine yan yana dizelim. Önceden ısıtmış olduğumuz fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirmeye bırakalım.  Fırından çıkan tavuklu kağıt kebabını sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.