1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Tavada Tel Tel Dökülen Nefis Mayasız Katmer Tarifi! Nefis Mayasız Katmer Nasıl Yapılır?
Tavada Tel Tel Dökülen Nefis Mayasız Katmer Tarifi! Nefis Mayasız Katmer Nasıl Yapılır?

Tavada Tel Tel Dökülen Nefis Mayasız Katmer Tarifi! Nefis Mayasız Katmer Nasıl Yapılır?

Bugün sizlere harika bir kahvaltı tarifi ile geldik. Hem çok kolay hazırlayabileceğiniz hem de lezzetine doyum olmayan mayasız katmer tarifi. Hamurunu kolayca açıp tavada çok pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz mayasız katmer tarifimize sizler de denedikten sonra çok bayılacak ve her zaman yapmak isteyeceksiniz.

A+A-

Biz katmerimizi sade yaptık fakat siz damak zevkinize göre farklı iç harçları da kullanabilirsiniz. Tamamen sizin damak zevkinize kalmış bir durum. Yumuşacık dokusu ile lezzetlere lezzet katacak mayasız katmer tarifi nasıl yapılır merak ediyorsanız gelin birlikte tarifimize geçelim. İşte o nefis mi nefis tel tel dökülen mayasız katmer tarifi yapılış ve malzemeleri..

Mayasız Katmer Tarifi Malzemeleri

  • 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı süt
  • 50 gr tere yağ

Mayasız Katmer Tarifi Hazırlanışı

Öncelikle katmerin hamurunu açmak ile başlayalım. Yoğurma kabına ılık sütü alalım ve üzerine ılık suyu da ilave edelim. Sizler dilerseniz bu miktarı isteğinize göre artırabilirsiniz. Tamamen size kalmış. Üzerine de tuzu ilave edelim ve unu yavaş yavaş kontrollü olacak şekilde ekleyelim ve hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamur toparlandıktan sonra un serpilmiş olan tezgaha hamuru alarak burada da yoğurma işlemine devam edelim.biz toplamda 4 su bardağı un kullandık siz bu durumu artırabilir veya azaltabilirsiniz. Zaten her un markasına göre bu rakam değişecektir. Hamuru ikiye bölelim diğerlerini de ortadan bölerek 8 eşit beze yapalım. Çukur bir tepsi alalım biraz tabanına yağ ekleyelim. Bezelerin de her yerini yağ ile kaplayarak tepsiye dizelim.

Bezelerin üzerini streç film ile kapatarak yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım. Tereyağını uygun bir kapta eritelim. Dinlendirdiğimiz hamuru dikdörtgen şeklinde açalım ve tereyağından dökelim ve hamurumuzu açalım hamurun bir ucundan başlayarak sarıyoruz hamurun son parçasını da altını yerleştiriyoruz ve gül şeklini veriyoruz ve tüm hamurları yaptıktan sonra 1 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.  Dinlendirdiğimiz hamurları merdane ile tavanın boyutuna göre bezeleri açıyoruz alt üst kızartıyoruz toplamda bir ki dakikada katmerlerimiz pişecektir oy yüzden sürekli kontrollü olmak da fayda var. Her iki yüzeyini de pişirdikten sonra servis tabağına alabilirsiniz. Deneyecek olan herkese afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.