1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Tam Tutan Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Tam Tutan Börek Tarifi Malzemeleri...
Tam Tutan Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Tam Tutan Börek Tarifi Malzemeleri...

Tam Tutan Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Tam Tutan Börek Tarifi Malzemeleri...

En özel günlerinizde kahvaltılarınızda veya atıştırmalık olarak tercih edilen bu börek ile muhteşem bir sofra kurabilirsiniz. İster peynirli ister kıymalı ister çökelek ile yapabileceğiniz bu güzel börek her evde bulunan malzemeler ile olup, hem de hemen hemen kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzettedir. Yapımı bir o kadar basit ve pratik olan bir lezzettir.

A+A-

Malzemeler

  • Yufka

Harç için

  • Yumurta
  • Yoğurt
  • Yağ
  • Kabartma tozu

İç harcı İçin

  • Kıyma veya isteğe bağlı olarak peynir, çökelek
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Hazırlanışı

Öncelikle bir adet yufkanın açılmış halinin sığacağı bir tepsi alıyoruz. Yufkayı iyice açıp seriyoruz. Bir kenarda ise yufkanı içine sürülecek olan sosu hazırlıyoruz. Öncelikle bir kaba bir adet yumurta kırıyoruz. Daha sonra ise üzerine bir kepçe yoğurt ilave ediyoruz. Eğer kullanacağımız yağ tereyağı ise bir tavaya koyup eritiyoruz ve bir iki yemek kaşığı sos içine ilave ediyoruz. Son olarak kabartma tozunu da ilave ederek karıştırıyoruz.

Daha sonra ise serilen yufka içine öncelikle sosu az olacak şekilde içine fırça yardımı ile sürüyoruz. Daha sonra ise yandan olacak şekilde kenarlarını ortayı örtecek şekilde katılıyoruz. Kat gelen yerlere yeniden sos ilave ediyoruz. İçine isteğe bağlı olarak harç belirleyebilirsiniz. Maydanozları ince ince kıyarak üzerine kıyma ufalayıp tuz karabiber ve pul biber gibi baharatlar ilave edebilirsiniz.

Bir kenarda duran iki yanı katlanmış yufka içine hazırlanan iç harcı ilave edilir. Daha sonra ise üsten olacak şekilde yufkanın bir kapağı kapatılır. Üzerine ise yeniden fırça ile sos sürülür. Daha sonra alt kısmındaki yufka kapağı kapatılır. Üst kısmına ise isteğe bağlı olarak sos ilave edilir.En son işlem olarak iste bir tavaya yağ ilave edilir. Ve içine ise hazırlamış olunan yufka ilave edilir. Dönerek kızartması sağlanan yufkanın bir tarafı iyice kızartılır daha sonra ise diğer taraf bir takım mutfak gereçleri ile döndürülür ve o tarafın kızartması yapılır. Her iki tarafı da kızaran börek ocaktan alınır ve servis için hazırlanmaya başlanır. Küçük kareler halinde kesildikten sonra ikram edilebilir. Afiyet olsun.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.