1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Tam Mevsiminde Fırında Sebzeli Palamut Nasıl Yapılır? Fırında Sebzeli Palamut Tarifi
Tam Mevsiminde Fırında Sebzeli Palamut Nasıl Yapılır? Fırında Sebzeli Palamut Tarifi

Tam Mevsiminde Fırında Sebzeli Palamut Nasıl Yapılır? Fırında Sebzeli Palamut Tarifi

Balık sezonu muhteşem bir bollukta açıldı. Hamsi, istavrit, palamut ve çinakoplar tezgâhlarda yerlerini aldı. Mevsiminde taze balık yemek balık tutkunlarının vazgeçemeyeceği bir önceliktir. İşte Fırında sebzeli palamut tarifi...

A+A-

Tatlanmış ve bolluk içinde balıklar arasında yer alan palamudun yeri her zaman başkadır. Özellikle taze palamut mevsiminde bol tüketilmesi gereken bir balık çeşididir.

Fırında palamut tarifinde; palamut muhteşem sebzelerle zenginleştirilerek yağ çekmeden fırında pişirilir. Özel sosuyla bambaşka bir lezzet olan fırında palamut tarifi hem kolay hemde az malzemesiyle sofraları şenlendirecek bir ana yemek kategorisinde yer alır. Fırında sebzeli palamut tarifimiz sizlerle. Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 2 adet orta irilikte palamut ( dilimlenmiş olacak )
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 limonun suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • 2 diş sarımsak

Hazırlanışı

Öncelikle balıkçıdan almış olduğumuz dilimlenmiş palamutları süzgece alalım. Güzelce temizleyelim ve bol suda yıkayalım. Suyunun akması için süzgeçle birlikte palamutları kenara alalım. Diğer taraftan patateslerin kabuklarını soyalım. Kabukları soyulmuş patatesleri halka halka dilimleyelim. Ardından soğanların kabuklarını soyalım ve yarım ay şeklinde ince ince kıyalım. Ayrı bir kapta çarliston ve kapya biberleri küçük halkalar şeklinde keselim. Fırın tepsisine öncelikle yağlı kâğıt serelim.

Yağlı kâğıdınız yoksa az miktarda sıvıyağ ile yağlayalım. Hazırlanan fırın tepsisine öncelikle halka halka kesilmiş patatesleri dizelim. Patateslerin üzerlerine bir çimdik tuz atalım. Ardından temizlediğimiz ve suyunun aktığından emin olduğumuz palamutları patateslerin üzerlerine gelecek şekilde dizelim.

Palamutların dizininden sonra kestiğimiz biberleri ve soğanları aralıklarla palamutların yanlarına ve üzerlerine koyalım. Sebzeleri ve balıkları dizme işleminden sonra sıra sosumuzu hazırlamaya geldi. Öncelikle bir kaba limon suyun sıkalım. Üzerine zeytinyağını katalım ve karıştıralım. Ardından 2 diş sarımsağı rendeleyip sosa ilave edelim. Tuz ve baharatlarıda kattıktan sonra son bir kez karıştıralım. Hazırlanan sosumuzun balık ve sebzelerin üzerlerine gezdirelim. İsterseniz yarım çay bardağı su ilavesi de yapabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirelim. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Palamutlarınızı fırında çok fazla kurutmamaya dikkat edin. Patateslerin tepsiye yapışmamasına özen gösterin. Yapışması takdirde patateslerin alımında sıkıntı çıkacaktır. Sosumuz sizlere koyu gelirse yarım çay bardağı su katabilirsiniz. Fırının orta gözünde pişirmeye dikkat edelim. Sebzelerin yanmaması için kontrollü bir şekilde pişirmeye özen gösterelim.

Servis Önerisi

Fırında sebzeli palamut tarifi ana yemek kategorisinde yer alan oldukça doyurucu bir yemektir. Bundan dolayı yanında haşlanmış brokoli yada havuç gibi hafif sebzelerle servis edelim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.