1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Sofraların Vazgeçilmez Favorisi Olacak Melanzane Tarifi! Melanzane Yapılışı ve Malzemeler...
Sofraların Vazgeçilmez Favorisi Olacak Melanzane Tarifi! Melanzane Yapılışı ve Malzemeler...

Sofraların Vazgeçilmez Favorisi Olacak Melanzane Tarifi! Melanzane Yapılışı ve Malzemeler...

Bu tarifte domatesli mis gibi kekik kokusu ve sarımsak ile lezzetlenen enfes bir sos başrollerde olacak. Kızarmış patlıcanları en çok yakışan malzemelerin başında kaşar peyniri gelir ve bu tarifi olmazsa olmazlarındandır.

A+A-

Yapımı biraz aşamalı olsa da elde edilmiş olan lezzet tek kelime ile efsane denecek kadar güzel. Bu tarifin orijinal yeri İtalya mutfağıdır. İşte favori tarifleriniz arasında yerini alacak melanzane karşınızda.

Dilerseniz içine farklı peynirler eklemeniz mümkündür. Kabak, patates ve biberleri de kızartabilir, bu tarifin içine ilave edebilirsiniz. Her hali ile nefis her çeşidi ileşahane lezzeti ile sofralarınızda yer almaya hazır.

Melanzane Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 3 tane patlıcan

Kızartmak İçin

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Sosu İçin

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tane orta boy domates ( konservelik olarak hazırlamış olduğunuz domates soslarda konulabilir)
  • 5-6 dal taze kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Araları İçin

  • 300 gram rendelenmiş şekilde kaşar peyniri

Melanzane Tarifi Yapım Aşamaları

Patlıcanları güzelce yıkadıktan sonra alacalı bir şekilde soyun. Daha sonra orta kalınlıkta yuvarlak şekilde dilimleyin. Bir kızartma tavasının içine Ayçiçek yağını koyup iyice kızdırın. Patlıcanları güzelce kızartın bir kâğıt havlu yardımı ile fazla yağını çektirin. Sosu hazırlamak için zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı kavurun.

Rendelenmiş olan sarımsakları da ilave ederek biraz daha kavurmaya devam edin. Daha sonra üzerine rendelediğiniz domatesleri veya domates sosunu ilave ederek pişirin. Sos kıvamına gelen domateslerin içine ince şekilde kıymış olduğunuz kekikleri ilave edin. Daha sonra tuz karabiber ve şekeri de ilave ettikten sonra biraz daha pişirin. Bir blender yardımı ile sosunuzu tamamen pürüzsüz olana kadar blendırdan geçirin.

Bir borcama veya fırın tepsisinin içine domates sosundan bir kepçe koyup tepsinin tabanına iyice yayın. Üzerine kızartmış olduğunuz patlıcanların bir kısmını serin. Patlıcanların üzerine rendelenmiş kaşar peyniriserpin ve domates sosundan üzerine gezdirin. Malzemeler bitene kadar aynı işleme devam edin. En üst kata domates sosunu gezdirdikten sonra rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip daha önce ısıtılmış olan fırında 180° ayarda yaklaşık olarak 25 dakika pişirin. Yemeğinizi sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.