1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Şifa Kaynağı Dut Pekmezi Tarifi Nasıl Yapılır? Dut Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri
Şifa Kaynağı Dut Pekmezi Tarifi Nasıl Yapılır? Dut Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Şifa Kaynağı Dut Pekmezi Tarifi Nasıl Yapılır? Dut Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Anavatanı Uzakdoğu ve Çin olarak bilinen dut, ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen bir meyvedir. Sadece mide rahatsızlıklarının tedavisi için tavsiye edilmez, aynı zamanda kemiklerin yapısını da güçlendirir.

A+A-

Karaciğeri arındırırken kanın pıhtılaşma riskini azaltır ve göğüs ağrısını giderir. Ayrıca vücudunuzu kanserden koruyan antioksidanlar içerir. Çediği vitaminler ve doğal yapısı ile tam bir şifa kaynağıdır. Doğal ev yapımı ve katkısız dut pekmezi için malzemeler şu şekildedir;

Malzemeler

  • 1 kg dut
  • 1 kg süzülmüş dut suyu

Dut Pekmezi Nasıl Yapılır?

İlk olarak dutları temiz bir beze sarın ve altına büyük bir kâse yerleştirin.Suyun boşalmasını sağlamak için torbayı yukarı ve aşağı hareket ettirin.Ardından suyu süzülen dut ve suyunu büyük bir tencereye koyun. Ocağı açın ve kaynatın. Dut kaynarken üzerine kefir yükselmeye başlar. Dutların iyice pişmesini sağlamak için yaklaşık 45 dakika bu şekilde kontrolü sağlayarak pişirin. Kaynattığınız bu karışımı süzmek için ince tel bir süzgeçten yardım alarak tanelerini süzün.

Dutların suyu tamamen süzüldüğünde suyu tencereye geri koyun. Su kaynayınca çıkan köpüğü kaşıkla alın.10 dakika daha kaynattıktan sonra pekmezi bir kaba aktarın ve güneşli bir yerde saklayın. Pekmezin üzerinde sarı bir tabaka oluşur ve 2 gün güneşte bırakılır. İki gün sonra pekmezi tekrardan tülbentten süzerek bir bardağa dökün ve buzdolabında saklayarak tüketin.

Dut Pekmezi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

Dutları pişirirken ara sıra tadın. Dut tadı gereği şekerli bir meyve fakat tadı az gelirse damak zevkinize göre şeker ilavesi yapabilirsiniz.  Nemli ve güneşsiz bir ortamda pekmez ekşi olur ve daha geç olgunlaşır. Pekmezin ekşimesini önlemek için, pekmeze hem pişirme sırasında hem de tüketim sırasında ıslak nesnelerle dokunmayın.

1 Porsiyon Dut Pekmezi Kaç Kalori?

Pekmez servis etmek yaklaşık 45 kaloridir. Peki, dut pekmezi kilo aldırır mı? Dut pekmezinin kalorisi orta derecede düşüktür, ancak aynı zamanda iştahı uyandırma özelliğine de sahiptir. Bu nedenle fazla tüketildiğinde kilo almaya yardımcı olur.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.