1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Sebzeli Et Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır? Sağlıklı ve Lezzetli Sebzeli Et Haşlama Malzemeleri…
Sebzeli Et Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır? Sağlıklı ve Lezzetli Sebzeli Et Haşlama Malzemeleri…

Sebzeli Et Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır? Sağlıklı ve Lezzetli Sebzeli Et Haşlama Malzemeleri…

Kış ayları için çok sık yapılan et haşlama bilindiği gibi birçok faydası vardır. Hatta bu haşlama suyunu kalıplara koyup dolabında dondurup diğer yemeklerin içine bile koyanlar var. Yemeklere ve özellikle çorbalara çok fazla lezzet katmaktadır.

A+A-

Grip olanlara ve kemik hastalığı olanlara yedirirseniz faydasını göreceksiniz. Sebzeli et haşlama tarifi için malzemeler

Malzemeler:

* 500 gram kemiksiz parça dana eti ya da kuzu but kolda olabilir

* bir tane kuru soğan büyük boy

* 4-5 diş sarımsak

* iki tane iri boy havuç

* 4-5 tane patates

* tereyağı ya da yoksa sıvı yağ

* bir tane limonun suyu

* bir tane defne  yaprağı kullanmanız şart değil

* 1 tatlı kaşığı tuz

* bir çay kaşığı karabiber

*Üzerine serpmek için 6-7 dal kıyılmış maydanoz

Et haşlamanın yapılışı:

Yemeğin yapımına düdüklü tencerede yapmayı tercih edenler için önce etleri yıkayıp biraz soğuk suda bekletin. Daha sonra küp küp doğradığınız soğanları ve sarımsakları tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun ve suda beklettiğiniz etleri süzün. Suyu süzülmüş etleri tencereye ekleyerek yüksek ateşte kontrollü bir şekilde 5 dakika kavurun. Daha sonra uzun şekilde kestiğiniz havuçları ve patatesleri ilave edin. Baharatları ve kullanmak isterseniz defne yaprağını tencereye koyun tencereye 5-6 bardak sıcak su koyup yemeğin pişmesini bekleyin. Bu arada sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Tamamen sizin zevkinize kalmış. Eklediğiniz suyun etlerin üstüne çıkacak kadar olması yeterlidir. Düdüklü tencerenin ağzını kapatın. Düdüklü ile 1 saat kadar pişirin daha sonra buharı çıkmış olan düdüklünün kapağını açın ve yemeğin ilk sıcaklığı geçtikten sonra içine limon suyunu da ekleyip kısık ateşte 5-6 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Yemeğinizi servis tabağına aldıktan sonra üstüne kıyılmış maydanozları serpip sıcak sıcak bol limonla tüketebilirsiniz. Vitamin ve şifa deposudur. İçine koyduğunuz defne yaprağını da içinden almayı tabii ki unutmamalısınız. Bu yemeği tek başına da tüketebilirsiniz, çorba yerine de geçer bolca suyundan yerseniz ya da yanında pilavla birlikte servis yapabilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun. Afiyetle yiyin.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.