1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Sabah Kahvaltı Tarifinde Neler Var? Sabah Kahvaltılarının Vazgeçilmezi Pankek!
Sabah Kahvaltı Tarifinde Neler Var? Sabah Kahvaltılarının Vazgeçilmezi Pankek!

Sabah Kahvaltı Tarifinde Neler Var? Sabah Kahvaltılarının Vazgeçilmezi Pankek!

Günümüzde hemen hemen herkes tarafından sabah kahvaltıları seviliyor. Çeşit çeşit peynirler, zeytinler, börekler, poğaçalar, yumurtalar yapılıyor. İnsanlar kahvaltı yapmayı ne kadar sevse de bazı şeylerin klasikleştiği gibi kahvaltı yapmak da klasikleşmiş durumda. Bu durumu şöyle açıklayabiliriz, kendinize kahvaltı deyince aklınıza neler geldiğini sorun. 

A+A-

Peynir, zeytin, yumurta... Bu ve bunun gibi daha nice klasikleşmiş ürünler geliyor elbette. Kahvaltı, yalnızca bazı kalıplaşmış kelimeler ya da ürünlerden ibaret değildir. 1 hafta aynı şeyleri her sabah yemekten hoşlanabilirsiniz fakat bu 2. hafta için geçerli olmayacaktır, deneyerek buna şahit olabilirsiniz. Bu aşamada kahvaltıyı klasikleştirmemek gerekir. Bunun içinde bazı değişik, tadına bakmadığınız damak lezzetinizin dışında olacak olan tarifler deneyebilirsiniz. Böylelikle hem klasikten uzaklaşmış hem de lezzetli ve değişik ürünlerin tadına bakmış olacaksınız. 

Bugün özellikle klasikten kaçmak isteyen ve değişik tarzda kahvaltılık ürün sevenlerin oldukça hoşuna gidecek bazı tarifleri okuma imkânınız olacak. İşte o tariflerden yapılan herkes tarafından en beğenilen hem tuzlu hem de şekerli olarak gerek reçellerde gerek sürmelik çikolatalar ile tüketilebilen pankek tarifi! 

Çocukların Gözdesi Olan Pankek 

Özellikle de çocuklarınızın yüzünü güldürecek ve her yaptığınızda bir kez daha yapmanızı isteyecekler bu tarif ile.  Aynı şekilde misafirleriniz bile her gelişlerinde sizlere bu tarifi soracaklarından emin olabilirsiniz. Günümüzde sırf pankek yapabilmek için şekilli aletler üretiliyor. Çocuklarınızla hem eğlenceli hem de samimi anlar yaşamak isterseniz bu yeni çıkan pankek tavalarına da göz atabilirsiniz. 

Pankek Tarifi

Pankek yapmak için öncelikle yumurta ve şekerleri uygun orta büyüklükte bir kaba koyup homojen bir şekilde karıştırın.  Ardından süt, un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyip evde bulunan çırpma teliniz ile karıştırın. İsteğe bağlı olarak mikser ile de karıştırabilirsiniz. Kıvamına dikkat edin. Kek kıvamı gibi sıvı değil daha yoğun ve koyu bir kıvam aldığında karıştırmayı bırakın.  

Pankek yapmak için kullanacağınız tavayı ocağa yerleştirip bir miktar sıvıyağınızı dökün. Fırça yardımı ile yağınızı tavada yayın ardından bir büyük kaşık yardımı ile hamurunuzu alıp tavanıza koyun. Hamur kendi halinde yavaşça yayılacaktır. Yayıldıktan sonra çok uzun süre beklemeyin. Belli bir süre geçtikten sonra spatula yardımı ile ters çevirip arka tarafını pişirin. Birkaç dakika sonra pankekiniz hazır olacak ve servis edebilirsiniz. 

Malzemeler

  • 2 yumurta 
  • 2 yemek kaşığı şeker 
  • 1 su bardağı süt 
  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya 

Püf Nokta: Sıvıyağını tavaya az dökerseniz hamurunuz daha güzel olacaktır. 

Pan kekinizi dilerseniz waffle tarzında; muz, kivi, çilek, çikolata, daha az karışık severseniz reçel ya da bal ile daha sade ve şekerli olmamasını isterseniz de dilediğiniz meyveler ile üzerine Hindistan cevizi serpiştirerek de servis edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.