1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Ratatuy- Fırında Sebze Yemeği Nasıl Yapılır? Ratatuy- Fırında Sebze Yemeği Tarifi ve Malzemeleri...
Ratatuy- Fırında Sebze Yemeği Nasıl Yapılır? Ratatuy- Fırında Sebze Yemeği Tarifi ve Malzemeleri...

Ratatuy- Fırında Sebze Yemeği Nasıl Yapılır? Ratatuy- Fırında Sebze Yemeği Tarifi ve Malzemeleri...

Bugün sizlere hem pratik hem de tadına doyamayacağınız farklı bir tarif olan ratatuy tarifimiz ile geldik. Bu tarifi denedikten sonra eminiz ki sizlerde çok beğenecek bir an evvel yapmak isteyeceksiniz.

A+A-

Bizden tam not alan ratatuy tarifi sebzelerin karışımı ile ayrı bir tat yaratan farklı ve lezzetli bir tarif oldu. Fırında sebzeleri yumuşacık hazırlayabileceğiniz ratatuy tarifini sizlerle paylaşacağız. Kendini has sosu ve üzerine kat kat dizilen sebzelerin duruşu ile ayrı bir lezzet katan bu tarif deneyenlerin de favori tarifleri arasına girdi.

Hem misafirlerinize hem de ailenize hazırlayabileceğiniz çok pratik olan ratatuy tarifi akşam menülerinizin de kurtarıcısı olacak. Sizler de sebzelerden hep aynı tarifi yapmaktan bıktıysanız bir de ratatuy tarifine şans vermelisiniz. Hafif ve sebze yemeklerine hayır diyemiyorsanız gelin birlikte sizleri çok fazla bekletmeden ratatuy tarifimize geçelim.

Ratatuy- Fırında Sebze Yemeği Malzemeleri

  • 3 adet patates
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet kabak
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber

Sosu İçin Malzemeler

  • 2-3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • Sıvı yağ
  • Tere yağ
  • Karabiber, pul biber, tuz, kekik

Ratatuy Tarifinin Hazırlanışı

Öncelikle sosu için sıvı yağ da yemeklik doğranmış soğanları kavuralım. Doğranmış sarımsakları ve kapya biber kırmızı biberi de ekleyip 5 dakika daha kavuralım. Kabuğunu soyup doğramış olduğumuz domatesleri ve 1 yemek kaşığı tere yağını ilave edip 3-5 dakika daha pişirelim. Yeteri kadar karabiber, tuz, pul biber ilave edip karıştırmaya devam edelim ve son olarak ocağın altını kapatalım. Fırın kabına sosu boşaltıp yayalım. Daire olacak şekilde dilimlediğimiz sebzeleri sırası ile dizelim. Üzerine pişirme kağıdı serip alüminyum folyo ile kapatalım.

Önceden ısıtmış olduğumuz 185 derece fırında yaklaşık olarak 20 -25 dakika olacak şekilde kontrollü biçimde pişirmeye bırakalım. Daha sonra üzerini açıp sebzeleri yumuşak oluncaya kadar pişirme işlemine devam edelim. Sebzeler piştikten sonra üzerine dilimlemiş olduğumuz kaşar peyniri serpelim. Kaşar peynirleri de eriyip hafif kızardıktan sonra fırından alalım. Sebzeli yemeğimiz servise hazırdır sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.