1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Protein Zengini Mantarlı Nohut Yemeği Tarifi! Mantarlı Nohut Yemeği Nasıl Yapılır? Mantarlı Nohut Yemeği Malzemeleri...
Protein Zengini Mantarlı Nohut Yemeği Tarifi! Mantarlı Nohut Yemeği Nasıl Yapılır? Mantarlı Nohut Yemeği Malzemeleri...

Protein Zengini Mantarlı Nohut Yemeği Tarifi! Mantarlı Nohut Yemeği Nasıl Yapılır? Mantarlı Nohut Yemeği Malzemeleri...

Nohut gibi protein bakımından yüksek bir bakliyatı aynı oranda protein zengini mantar ile bir araya getirmek lezzet olarak harika sonuç çıkarıyor. Nohut yemeği içerisine ne girerse girsin uyumlu olmasından dolayı etli ya da sebzeli alternatiflere bir süre ara verebilirsiniz.

A+A-

Masadaki diğer yemekleri kıskandıracak kadar görünümü ve lezzeti ile mantarlı nohut özel akşam yemekleri için tercih edilebilecek sıra dışı bir yemek tarifi olma özelliği taşıyor. Mantarın lezzeti ve faydası ile girdiği her yemeği muazzam bir seviyeye taşıması, nohut ile de fazlasıyla yakışmış bir tarifin ortaya çıkmasına neden olmuştur.

Mantarlı nohut için gerekli malzemeler;

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı kadar domates salçası
  • 500 gram mantar
  • 2 adet domates
  •  3 yemek kaşığı sıvıyağ (tercihe göre zeytinyağı)
  • Tuz ve karabiber

Mantarlı Nohut Yemeğinin Yapılışı

Mantarlı nohut yemeği için önceden nohutların haşlanması gerekiyor. Ardından tencere içerisine sıvıyağ konulup soğanları küp küp doğradıktan sonra pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından soğanların içine doğranmış mantarlar ilave edilir.

Soğan ve mantar bir süre sotelendikten sonra 2 adet domates rendelenerek tencerenin içine alınır. Suyunu salacak olan mantarların suyu çekildikten sonra domatesler eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Son olarak haşlanmış nohutlarda eklenir ve nohutların üzerini geçecek kadar su ilave edilir ve baharatları eklenir. Kısık ateşte yarım saat kadar pişirilir.

Mantarlı Nohut Yemeğinin Püf Noktası Nedir?

 Bu yemek tarifini denedikten sonra nohut ve mantarın birbiri ile ne kadar uyumlu olduğunu keşfedeceksiniz. Mutlaka kısık ateşte pişirilmesi gereken bu tarif, isteğe göre güveç kapta da pişirilerek daha lezzetli hale getirilebilir. Nohudun ideal yumuşaklığına ulaşması için mutlaka kısık ateşte pişirilmesi ve sonrasında en az yarım saat dinlendirilmelidir.

Pilavın yanına değişik yemek alternatifleri arayanlardansanız faydası ve leziz tadı ile mutlaka sık sık yapmanız gereken tarifler arasındadır. Etli nohut yemeği geleneksel tariflerimiz arasındadır. Ancak farklılık olsun diyorsanız etli tarifi aratmayacak lezzetteki mantarlı nohut favorileriniz arasında yer alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.