1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Pesto Soslu Kremalı Makarna Nasıl Yapılır? Pesto Soslu Kremalı Makarna Tarifi
Pesto Soslu Kremalı Makarna Nasıl Yapılır? Pesto Soslu Kremalı Makarna Tarifi

Pesto Soslu Kremalı Makarna Nasıl Yapılır? Pesto Soslu Kremalı Makarna Tarifi

Makarna bilinen İtalyan yemeğidir. Aynı zamanda ülkemizde de sıkça yapılan ve çok sevilen bir yemektir. Pek çok kişinin sevdiği ve her evde sıkça yapılan oldukça pratik bir yemektir. Fakat klasik makarna tariflerinden sıkılan kişiler için oldukça farklı bir makarna tarifimiz mevcut. Hem efsane lezzeti, hem de pratik yapımı ile her sofraya renk katacak bir tariftir.

A+A-

Krema ve pesto sosun birleşimine bir de mantar eklenince ortaya çıkan lezzet damaklarda tat bırakıyor.

Ayrıca malzemelerinin ekonomik olması ile de her evde yapılmaya uygun bir yemek tarifidir. Kremalı makarna tarifi, ani gelen misafirler için de yapılması pratik olacak bir tariftir.

Malzemeler

  • Bir paket düdük makarna
  • Üç yemek kaşığı pesto sos
  • Bir kuru sıvı krema
  • 500 gram kültür mantarı
  • Makarnayı haşlamak için su
  • Ayçiçek yağı
  • Tuz

Yapılışı

Öncelikle mantarlar ince uzun şekilde doğranır. Geniş bir sos tavasına sıvı yağla birlikte mantarlar koyulur. Daha sonra geniş bir tencereye makarnayı haşlamak için su koyulur ve kaynamaya bırakılır. Mantarlar biraz kavrulduktan sonra üzerine pesto sos ve bir kutu sıvı krema eklenir. Birkaç dakika kavrulan sosun altı kapatılır. Çok uzun kavurmaya gerek yoktur. Mantarlar az kavrulsa da yeterli olacaktır. Makarna tencerede haşlanırken içine biraz sıvıyağ ve tuz eklenir. Makarna kaynar suda yaklaşık on dakika haşlanıp suyu süzülür. Daha sonra makarnanın üzerine hazırlanan kremalı sos eklenir. Sos ve haşlanan makarnalar güzelce karıştırıldıktan sonra makarna servis yapılır. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Krema bir paket makarna için yeterlidir. Fakat yoğun tat sevenler iki kutu krema da kullanabilir. Ayrıca pesto sos miktarı da isteğe göre artırılabilir. Sosun tadı daha da baskın olacaktır. Makarna piştiği esnada hafif tuz eklemek lezzeti artırır.

Servis Önerisi

Makarna servis edilirken, yanına bol yeşillik bulunan bir salata ve tavuk sote ile servis edilebilir. Bu şekilde birbirini tamamlayan ve lezzetleri birbirine yakışan bir menü oluşturulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.