1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Patlıcanın Enfes Hali Karnıyarık Nasıl Yapılır? Karnıyarık Gerekli Malzemeler
Patlıcanın Enfes Hali Karnıyarık Nasıl Yapılır? Karnıyarık Gerekli Malzemeler

Patlıcanın Enfes Hali Karnıyarık Nasıl Yapılır? Karnıyarık Gerekli Malzemeler

Görüntüsüyle iştah açan, tadıyla ve şıklığıyla misafir sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya  devam eden karnıyarık, besleyiciliğiyle enerji veren kan değerlerine olumlu katkılar sağlayan bir yemek olma ayrıcalığını taşıyor. İşte karnıyarık tarifi

A+A-

Biraz zahmetli bir kaç farklı emek gerektiren bir yemek olsa da ortaya çıkan sonuç için uğraşmaya değer dedirten bir hazırlık dönemine hep birlikte girebiliriz. En lezzetli karnıyarık tarifini almaya hazır olun.

Malzemeler

  • 10 adet orta boy tombul patlıcan 
  • 750 gram yağsız dana kıyma
  • 5 adet domates 
  • 5 adet orta boy soğan
  • 10 adet yeşilbiber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı Ayçiçek yağı 
  • Tuz, kimyon, karabiber, kekik

Yapılışı 

Patlıcanlar alacalı soyularak bütün halinde kızartılır. Yağdan alınan patlıcanların başlangıç ve bitiş kısımlarına dokunulmadan orta kısmı serçe parmağı uzunluğunda yarılır. Ayni zamanda  patlıcanın iç kısmının yarısına gelecek kadar yarılır ve kenarlara doğru yaydırılacak şekilde iç kenarlarından biraz patlıcan çıkarılır ve yağlarının süzülmesi için beklemeye bırakılır.

Karnı Yarığın İçi

Bir tencereye kıyma alınır yirmi dakika pişirilir. Daha sonra içine domates soğan ve sarımsaklar ince ince kıyılarak atılır. Az miktarda sıvı yağ, az miktarda salça konulup ve baharatlarda eklenerek yirmi dakika daha pişirilir. Karni yarığın iç sosu hazırdır.

Fırınlanışı      

Yağları süzülmüş olan patlıcanlar yarılmış yerleri üstte kalacak şekilde iki sıra fırın tepsisine dizilir. Hazırlanan sos tek tek ve yeteri kadar tüm patlıcanların içerisine tatlı kaşığı yardımıyla yerleştirilir. Tüm patlıcanlar içleri kıymalı sosla doldurulup bitirildiğinde kalan sıvı yağ salça sarımsak kekik ve diğer baharatlar birazda şu eklenerek karıştırılır. Karışım patlıcanların üzerinde gezdirilerek tepsinin yarıya kadar bu sosla doldurulması sağlanır. Her patlıcanın üzerine bir yeşil biber koyarak 180 derece ısınmış fırında 35 dakika pişirildikten sonra karnı yarık servise hazırdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.