1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Patlıcan Sevmeyen Bile Her gün Yemek İsteyecek! Kavrulmuş Köz Patlıcan Salatası Nasıl Hazırlanır?
Patlıcan Sevmeyen Bile Her gün Yemek İsteyecek! Kavrulmuş Köz Patlıcan Salatası Nasıl Hazırlanır?

Patlıcan Sevmeyen Bile Her gün Yemek İsteyecek! Kavrulmuş Köz Patlıcan Salatası Nasıl Hazırlanır?

Çok güzel köz kokusu ile damaklarınızı şenlendirecek yapımı da bir o kadar kolay olan közlenmiş patlıcan salatasının çok farklı köz tadı vardır. Kavrulmuş köz patlıcan salatasını sizlerde evlerinizde muhakkak denemelisiniz.

A+A-

Bu salata gün menülerinize ve akşam yemeklerinize oldukça yakışacak bir salata.  Patlıcanı fazladan közleyip buzluğa da atabilirsiniz. Patlıcan sevmeyenlere bile yedirtecek bir tarif olan kavrulmuş köz patlıcan sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Akşam yemeklerinizde farklılık olarak salata yerine kavrulmuş köz patlıcan sunabilirsiniz. Izgara, et  ve tavuk yemeklerinin yanına da çok yakışacak olan kavrulmuş köz patlıcan lezzetle yenen bir salata tarifidir.

Pikniklerde sıcacık közün üzerinde kavrulmuş olan patlıcanlar soğan ve domatesin buluşması ile lezzetine lezzet katacak bir tat oluyor. Bizlerden her zaman tam not alan kavrulmuş köz patlıcan tarifi hem yapılması pratik olan hem de bir o kadar lezzetli olan bu tarifi sizlerde bir an evvel denemelisiniz. Sizlerin de çok beğeneceğine eminiz. Sizlerde bir an evvel bu tarifimizi yapmak isterseniz. Buyurun tarifimize geçelim. İşte kavrulmuş köz patlıcan tarifi.

Kavrulmuş Köz Patlıcan Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet közlenmiş patates
  • 3 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 2 çay kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kavrulmuş Köz Patlıcan Salatası Sosu İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağından biraz az limon suyu

Kavrulmuş Köz Patlıcan Salatası Hazırlanışı

Derin bir karıştırma kabına ince ince doğramış olduğumuz ve közlemiş olduğumuz patlıcanları alalım ve üzerine doğranmış domates, doğranmış maydanoz, doğranmış sivri biber son olarak da soğan ve sıvı  yağımızı alıp güzelce karıştıralım sosu için ise bir kapta zeytin yağı rendelemiş olduğumuz sarımsak, limon suyu ve tuzu da ilave edip güzelce karıştıralım. Son olarak sosumuzu da salatamıza ekleyip son kez karıştıralım. Kavrulmuş köz patlıcan salatamız servise hazırdır. Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler