1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Pastanelerdeki Poğaçaları Aratmayan Pratik Simit Poğaça Nasıl Yapılır? Pratik Simit Poğaça Tarifi
Pastanelerdeki Poğaçaları Aratmayan Pratik Simit Poğaça Nasıl Yapılır? Pratik Simit Poğaça Tarifi

Pastanelerdeki Poğaçaları Aratmayan Pratik Simit Poğaça Nasıl Yapılır? Pratik Simit Poğaça Tarifi

Simit tadındaki bu nefis poğaça tarifimizi çok beğenecek kahvaltılarınızın vazgeçilmezi yapacağınıza eminiz. Çünkü biz denedik ve çok beğendik. Hem pratikliği ile hem de damakta bıraktığı o lezzetli tadı ile simit poğaça günlerinizin de favorisi olacak bir tarif.

A+A-

Simit poğaça  yaparken hiç yorulmayacağınız yerken ise tadına doyamayacağınız bir lezzet olacak. İç harcınızı kendi zevkinize göre yapabilirsiniz. İster peynirli isterse patatesli olarak hazırlayabilirsiniz. Dışı çıtır çıtır olan simit poğaça içi ise yumuşacık kıvamıyla deneyenlerin de favorisi oldu.

Kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak damaklarınız da nefis bir tarif bırakacak simit poğaçası tarifimizi sizlerde denedikten sonra çok beğenecek ve hemen yapmak isteyeceksiniz. Herkesten tam not alan simit poğaçası nasıl yapılır tam ölçüsü ile sizlerleyiz. Sizleri daha fazla bekletmeden tarifimize geçmek isteriz. Simit poğaça nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Simit Poğaça Malzemeleri

  • Maydanoz
  • 7 adet milföy yaprağı
  • Beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı susam

Simit Poğaça Hazırlanışı

Öncelikle bir kase beyaz peynirimizi kaba alıp çatal yardımı ile  iyice ezelim. Üzerine kıyılmış olan maydanozları da ekleyip güzelce karıştıralım. İkiye bölmüş olduğumuz milföylere hazırlamış olduğumuz iç harçtan bir kaşık koyalım. Milföylerin kenar kısımlarını ortada birleştirelim ve elimizle yuvarlayarak şekil verelim. Gördüğünüz gibi çok pratik bir şekil vermiş olduk.  Tüm milföyler bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Daha sonra poğaçalarımızı bulamak için derin bir kaba susam dökelim ve rengi değişinceye kadar kavuralım. Diğer yandan bir çay bardağı suyu alıp üzerine pekmezi ilave edip iyice karıştıralım.  Poğaçalarımızı önce pekmeze daha sonra kavrulmuş susama batıralım. Tüm yerlerini arkalı önlü batıralım.

Ardından poğaçalarımızı fırın kağıdı serili tepsimize yerleştirelim. Tüm poğaçalarımızı dizdikten sonra önceden ısıtmış olduğumuz 185 derece fırında  üzerleri kızarıncaya kadar pişirmeye bırakalım. Milföyden olan simit poğaçalarımız servise hazırdır. Fırından çıkınca sıcak sıcak servis edebileceğiniz simit poğaçalarımız gördüğünüz gibi hazırlanması oldukça pratik. Siz çayınızı demleyene kadar onlar fırında hemen pişmeye hazır. Hem zahmetsiz hem de çok pratik olan simit poğaçalarımızı deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.