1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Muhteşem Bir Tarif! Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır? Biber Dolması Malzemeleri...
Muhteşem Bir Tarif! Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır? Biber Dolması Malzemeleri...

Muhteşem Bir Tarif! Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır? Biber Dolması Malzemeleri...

Biber dolması Türk mutfağının vazgeçilmez klasiklerindendir. Biber dolması hem görünüşüyle hem de lezzeti ile sofralarımıza şenlendirir. Genellikle yaz aylarında tüketiriz.

A+A-

Çünkü sebzeler yaz ayında lezzetlidir. Yanına da bir kase yoğurt koydun mu öğünü bu şekilde geçirebiliriz. Biber dolması için malzemeler

Malzemeler:

*Yarım kilo dolmalık biber daha fazla yapmak isterseniz ölçüye artırabilirsiniz.

* 1 adet soğan,

* 1 yemek kaşığı salça

* maydanoz

* karabiber, tuz, nane, sıvı yağ ya da zeytinyağı

* pirinç

Yapılışı:

Biber dolmasının yapımına dolmalık biberleri temizleyerek başlarız. Sonra ayrı bir kapta soğanları küçük küçük doğrayıp koyalım ve içine pirinç, salça, maydanoz, domates, tuz, karabiber, pul biber, nane ve sıvı yağda ekleyerek güzelce harmanlayalım. Daha sonra temizlediğimiz dolma biberlerin içine bu harcı koyalım. Ağzına kadar doldurmamaya özen gösterelim. Çünkü pirinçler çiğ olduğu için pişerken içerisinden dışarı çıkmaması için harcı biraz az koyalım. Ardından kapak şeklinde kestiğimiz domatesleri dolmaların üstlerini kapatalım bu şekilde tencereye dizelim. Sosunu hazırlamak için ise bir kabın içine sıcak su koyup biraz da salça koyup iyice karıştıralım. Salça kaybolana kadar daha sonra bu sosu biberlerin üzerinde gezdirelim. Biberlerin yarısına gelecek kadar bu sostan dökelim. Biraz da zeytinyağı gezdirip kısık ateşte yemeğimizi de pişirmeye bırakalım. Piştikten sonra afiyetle yiyelim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.