1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Muhteşem Bir Lezzet Bayat Ekmek Böreği Nasıl Yapılır? Bayat Ekmek Böreği Tarifi
Muhteşem Bir Lezzet Bayat Ekmek Böreği Nasıl Yapılır? Bayat Ekmek Böreği Tarifi

Muhteşem Bir Lezzet Bayat Ekmek Böreği Nasıl Yapılır? Bayat Ekmek Böreği Tarifi

Merhabalar şimdi size harika bir kahvaltılık tarifi vermek istiyorum. Yalnız bu kahvaltılığımızın bir özelliği de evde buzdolabımızda  az az kalan ürünleri değerlendirmiş oluyoruz.

A+A-

Hepimiz biliriz ki her gün sofraya aynı şeyleri getirmek kâsede kalmış az peyniri sofraya koymak çokta iştah açıcı bir şey olmasa gerek. Bu yüzden biz anneler sürekli alternatifler arayış içindeyizdir farklı tarifler deneriz ve çocuklarımıza hem doyurucu, hem sağlıklı, hem görsel olarak güzel şeyler hazırlama çabasındayızdır.

Şimdi Gelelim Malzemelerimize;

  • 1 tane bayat ekmek
  • 2 tane yumurta
  • bir çay bardağı süt yada yoğurt 
  • bir küçük kase peynir(herhangi bir peynir)
  • bir kase sucuk yada salam (isteğe bağlı)
  • 1 tane yeşil biber
  • bir tatlı kaşığı pul biber
  • bir tatlı kaşığı nane
  • tuz
  • bir fincan sıvı yağ

Yapılışı;

Öncelikle bir gece önceden kalan bayat ekmeğimizi minik minik doğruyoruz ve bir kenara alıyoruz;

Diğer tarafta bir büyük kâseye yumurtaları kırıyoruz bir fiske tuzla güzelce köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz,yumurtalarımızın üzerine sütü ekliyoruz ve biraz daha çırpıyoruz  daha sonra baharatlarımızı da ekliyoruz(baharatları kendi damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz) elde ettiğimiz bu karışıma ufaladığımız peynirleri doğramış olduğumuz sucuk yada salamları ve  minik minik doğradığımız yeşilbiberleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.

Bu karışıma son olarak ekmeklerimizi de ekleyip her yerine sos değecek şekilde karıştırıyoruz ve bir kenarda 10 dakika bekletiyoruz ( bu arada kıvamı yumurtanın büyüklüğüne göre değişebilir çok katıysa biraz süt ekleyebilirsiniz eğer çok akışkan kıvamdaysa bir parça daha ekmek ekleyebilirsiniz.

Hazırlamış olduğumuz bu karışım bir kenarda beklerken bizde ocağımıza tavamızı koyalım  ve sıvı yağımızın yarısını tavaya döküp kızdıralım, kızan tavamıza hazırladığımız karışımı döküp yayalım, bu arada ocağın altını çok açarsanız böreğinizin içi pişmeyecektir orta ayarda pişirmeniz gerekiyor. Böreğinizin her yeri eşit pişmesi için ara ara tavayı sallamak gerekir yaklaşık 10 dakika piştikten sonra altını kontrol edin kızarmışsa tavanın üzerine düz bir tabak koyun ve böreğinizi ters çevirin tavaya kalan yağı dökün ve üzerine böreğinizin çiğ tarafını koyun  ve gene sallayarak pişirin üzerine doğranmış maydanozla servis edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.