1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Misafirlerinizin Tadına Doyamayacağı Lezzet! Haşhaşlı Portakallı Kek Nasıl Pişirilir? Haşhaşlı Portakallı Kek Malzemeleri Nelerdir?
Misafirlerinizin Tadına Doyamayacağı Lezzet! Haşhaşlı Portakallı Kek Nasıl Pişirilir? Haşhaşlı Portakallı Kek Malzemeleri Nelerdir?

Misafirlerinizin Tadına Doyamayacağı Lezzet! Haşhaşlı Portakallı Kek Nasıl Pişirilir? Haşhaşlı Portakallı Kek Malzemeleri Nelerdir?

Bugün sizlere görüntüsüyle akıllara yer edinecek gerek beş çayınıza eşlik edecek gerekse günlerinizde farklılık yaratacak haşhaşlı portakallı kek tarifimiz ile geldik. Alışılagelmiş keklerden biraz daha farklı olan haşhaşlı portakallı kek tarifini siz de gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.

A+A-

Puf puf kabaran yumuşacık dokusuyla içerisindeki haşhaşlar ile de şık görüntüsü ve lezzetli tadıyla haşhaşlı portakallı tarifimizi sizler de çok beğeneceksiniz.

Pratik hazırlanması ve anne eli değmiş kadar lezzetli olan haşhaşlı kek tarifimizi sizlerde sabırsızlık ile yapmak isterseniz sizi daha fazla bekletmeden kek tarifimizin yapılışına geçmek isteriz. İşte nefis mi nefis sofralarınızı süsleyen haşhaşlı portakallı kek tarifimiz.

Haşhaşlı Portakallı Kek Malzemeleri

  • 3 Tane yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağından biraz az sıvı yağı
  • 3 su bardağı un(un miktarı markanıza göre değişkenlik gösterebilir.)
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı limon suyu

Haşhaşlı Portakallı Kek Hazırlanışı

Öncelikle derin bir kaba 3 adet yumurta ve 1,5 su bardağı toz şekerimizi ve vanilyayı alıp mikserimizin en yüksek ayarında homojen bir kıvam alana kadar, yumurtalarımız köpük köpük olana kadar güzel bir şekilde çırpalım. Kekimizin güzel kabarması için bu çırpma işlemi çok önemli. Daha sonra süt ve sıvı yağımızı da alarak tekrardan çırpmaya devam edelim. Daha sonra unu azar azar ekleyerek ve 1 paket kabartma tozunu da ekleyerek yavaşça karıştıralım.

Burada unumuzu kontrollü bir şekilde eklemek çok önemli. Ardından taze sıkılmış portakalı suyunu, portakal kabuğu rendesini ve mavi haşhaşımızı karışımın içerisine ilave edip güzelce karıştırmaya devam edelim. Hazırlamış olduğumuz kekin kıvamı ne çok akışkan ne de çok sert olmalı. Hazırlamış olduğumuz harcı yağlamış olduğumuz kek kalıbımıza boşaltalım ve önceden ısıttığımız fırında 180 derece ayarında pişmeye bırakalım ve sosu için uygun bir kaseye 1 su bardağı pudra şekeri ve 3 yemek kaşığı limon suyunu alalım pürüzsüz kıvam alana kadar karıştıralım.  Sosumuz hazır olunca kekiminiz üzerine gezdirelim. Kekimiz hazırdır. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.