1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. MasterChef Bağ Salatası Çorbası Nasıl Pişirilir? MasterChef Bağ Salatası Çorbası Tarifi ve Malzemeleri...
MasterChef Bağ Salatası Çorbası Nasıl Pişirilir? MasterChef Bağ Salatası Çorbası Tarifi ve Malzemeleri...

MasterChef Bağ Salatası Çorbası Nasıl Pişirilir? MasterChef Bağ Salatası Çorbası Tarifi ve Malzemeleri...

Bugün sizlere çok farklı lezzet de MasterChef'te günün menüsü olan bağ çorbası tarifi ile geldik. Sizlerde sofralarınıza başlangıç yemeği olarak farklı bir çorba arıyorsanız bağ salatası çorbası tam size göre bir tarif. Bizden tam not alan bağ salatası çorbası eminiz ki sizin de tarif defterinizde yerini alacak bir tarif olacak.

A+A-

Antalya yöresinde çok sevilen bir yemektir. Hazırlanması kolay olan bağ salatası çorbası gerekli malzemeleri ile çok besleyici bir çorbadır.  Kolay ve bir o kadar pratik olan bağ salatası çorbası, servis edilirken üzerine buz koyulup farklı bir deneyim sunuyor. İşte karşınızda nefis sunumu ile ve farklı lezzetiyle bağ salatası çorbası tarifi.  Bağ salatası nasıl yapılır? Bağ salatası çorbası malzemeleri nelerdir? bağ salatası çorbasının püf noktaları nelerdir? Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun.

Bağ Salatası Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 tane domates
  • 7 adet sivri biber
  • 2 adet salatalık
  • 1 kahve fincanı limon suyu
  • Taze nane
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar buz

Bağ Salatası Çorbası Hazırlanışı

Öncelikle parçalara ayırdığımız domatesleri blanderdan geçirelim ve domateslerin suyunu derin bir kap içerisine alalım. Aynı şekilde kabuklarını soymaya gerek duyulmayan salatalıkları da karıştırıcıdan geçirelim. Ardından salatalık suyunu ve domates suyunu üzerine dökelim. Karıştırıcıdan en son sarımsakları ve yıkamış olduğumuz yeşil ve sivri biberleri geçirelim. Biberleri domates ve salatalık suyuna katalım.

Ayrı bir kapta zeytinyağını, tuzunu ekşisini ve kıyılmış naneyi karıştıralım ve domatesli karışıma ekleyelim. Tüm malzemeleri güzelce karıştıralım. Bağ salatası çorbamız hazırdır. Hazırlamış olduğumuz çorbamızı servis tabaklarına koyalım. Üzerine buz parçaları koyup servis edebilirsiniz. Bağ salatası, kepçe ile kaselere dağıtılarak yanında kaşıkla servis edilir. Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun.

Bağ Salatası Çorbasının Püf Noktası

Taze nane yerine tercihe göre sizler kuru nane de kullanabilirsiniz. karıştırıcı kullanmak istemiyorsanız eğer domates ve salatalıkları ince ince olacak şekilde rendeden geçirerek yeşil biberi ve sarımsağı da havanda döverek de hazırlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.