1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Lezzetine Doyamayacağınız Bir Tarif Mantar Sote Nasıl Yapılır? Mantar Sote Tarifi
Lezzetine Doyamayacağınız Bir Tarif Mantar Sote Nasıl Yapılır? Mantar Sote Tarifi

Lezzetine Doyamayacağınız Bir Tarif Mantar Sote Nasıl Yapılır? Mantar Sote Tarifi

Sizlere bugün lezzetine doyamayacağınız akşam menüsünde ne yapsan diye düşünüyorsanız mantar sote tarifimizi deneyebilirsiniz. Lezzetine doyum olmayan mantar sotemizi deneyenler çok beğendi eminiz siz de denedikten sonra tadına doyamayacaksınız. Mantar sevmeyen çocuklarınıza bile lezzetli bir şekilde yedireceksiniz.

A+A-

Hem hafif hem de bir o kadar lezzetli bir tarif hazırladık. Mantar sevenler bu tarifimiz tam da sizlere göre bir tarif. akşam menünüze sadece onu yaparak bir öğün oluşturabileceğiniz gibi yanına makarna ya da pilav yaparak servis edebilirsiniz. Dilerseniz tercihe göre içine tavuk ekleyip lezzetlendirebilirsiniz. Tamamen sizin tercihinize kalmış bir durum.

Sizlerde akşam yemeği menüsünde ne yapacağınıza hala karar veremediyseniz işte size muhteşem hazırladığımız mantar sote tarifimizi vermeye geldik. Hem de akşam yemeklerinizde pilavın da yanına çok yakışacak olan bu tarifimiz yemek defterlerinizde yerini alacaktır. İşte çok beğenilen mantar sote tarifimizin yapılışı ve malzemeleri sizlerle. Mantar sote nasıl yapılır? Mantar sote malzemeleri nelerdir? Mantar sote hazırlanışı nasıldır?

Mantar Sote Tarifi Malzemeleri

  • Bizler hazırlamasını 10 dakika da yaptık pişirme süresini ise 20 dakika tuttuk.
  • 500 gr mantar
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber ve tuz

Mantar Sote Hazırlanışı

Öncelikle mantarlarımızı küçük küçük doğrayalım. Mantarları pişirmeden yıkamanızı tavsiye etmiyoruz ancak yine de sizin tercihinize kalmış. Nemli bez ile ya da kağıt havlu ile silmeniz yeterlidir. Mantarları hazırladıktan sonra sıvı yağ veya tercihe bağlı olarak zeytin yağı tavaya alalım soğanları ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavuralım. Daha sonra küçük küçük doğradığımız yeşil biberi de ilave ederek kavurma işlemine devam edelim.  Yeterince kavrulan harcımıza mantarları da ekleyip karıştıralım. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar ara sıra karıştırarak pişirelim.

 Son adım da ise küçük küçük doğradığımız domatesleri, salçayı yeteri kadar tuz ve karabiberi ilave ederek karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatalım domatesler yumuşayana kadar ara sıra karıştıralım. Eğer daha sulu tercih ederseniz 1 bardak kadar sıcak su da ilave edebilirsiniz. Mantarların piştiğinden emin olduktan sonra ise ocağı kapatalım ve servis edelim. Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.