1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Lezzetine Asla Doyamayacağınız Tahinli Pide Tarifi! Tahinli Pide Yapılışı! Tahinli Pide Malzemeler
Lezzetine Asla Doyamayacağınız Tahinli Pide Tarifi! Tahinli Pide Yapılışı! Tahinli Pide Malzemeler

Lezzetine Asla Doyamayacağınız Tahinli Pide Tarifi! Tahinli Pide Yapılışı! Tahinli Pide Malzemeler

Bugün sizlere kahvaltı sofralarınıza ve gün menülerinize oldukça yakışacak olan tahinli pide tarifi ile geldik. Sizde her gün kahvaltı sofranıza çeşit arayanlardansanız bu tarife şans vermelisiniz.

A+A-

Hem lezzetine doyamayacağınız hem de yedikçe yedirten tahinli pide tarifi deneyenlerin de vazgeçilmezi oldu. Bir an evvel tarif defterinize not etmek isteyeceğiniz bu tahinli pideyi denedikten sonra çok beğenecek ve her zaman yapmak isteyeceksiniz.

Siz de günleriniz de misafirlerinizi ağırlarken tahinli pide tarifine bir şans vermelisiniz. Bu lezzetli pide yapımı oldukça kolay ve doyurucu bir tariftir. Sizlerde evde bulunan malzemeler ile pratik tarifler arıyorsanız hemen tarifimize geçmek isteriz. İşte o nefis tahinli pide tarifinin yapılışı ve malzemeleri. Tahinli pide nasıl yapılır? Tahinli pide malzemeleri nelerdir? tahinli pide hazırlanışı nasıldır?

Tahinli Pide Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 adet instant maya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından biraza az tahin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Üzeri için yumurta sarısı

Tahinli Pide Hazırlanışı

Öncelikle yoğurma kabımızı alıp unu ekleyip ortasını havuz şeklinde açalım ve şeker süt yağ yumurta akız tuz ve mayayı ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamurumuzun üzerini streç film ile örterek 1 ya da 2 saat kadar dinlendirelim mayalanmaya bırakalım. Üzeri için ise tahin, şeker ve suyu ayrı bir kapta karıştıralım. Ara sıra karıştırarak şekerin iyice eridiğinden emin olalım. Mayalanan hamuru alalım ve tekrar yoğuralım. Hamuru 10 eşit parçaya bölelim ve her bir bezeyi parmaklarımızla daire şeklinde açalım ardından ortasından bastırarak havuz şeklini verelim.

Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz tepsilerin orta kısmına 3-5 tatlı kaşığı tahinli karışımdan koyarak yayalım üzerine ise 2 tutam kadar şeker serpelim. Kenar kısımlarına da yumurta sarısı sürerek önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında 20 dakika kadar kontrollü olacak şekilde pişmeye bırakalım. Tahinli pidelerimiz servise hazırdır. Çayla afiyetle tüketebilirsiniz. Deneyecek olan herkese afiyet olsun.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.