1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Köri Soslu Mantarlı Harika Bir Tavuk Sote Tarifi İster misiniz? İşte Köri Soslu Mantarlı Harika Tavuk Sote İçin Malzemeler
Köri Soslu Mantarlı Harika Bir Tavuk Sote Tarifi İster misiniz? İşte Köri Soslu Mantarlı Harika Tavuk Sote İçin Malzemeler

Köri Soslu Mantarlı Harika Bir Tavuk Sote Tarifi İster misiniz? İşte Köri Soslu Mantarlı Harika Tavuk Sote İçin Malzemeler

Tavuk çok sevilen ve tercih edilen bir et türüdür. Birçok çeşidi yapılan tavuğun mantar ve köri sosu ile buluşması; diğer tavuk yemeklerine göre oldukça farklı ve bir o kadarda lezzetli olacaktır. Körinin o kendine has kokusu ve yoğun aroması tavuk ile buluştuğunda çok ayrı bir tavuk sote sizlere eşlik edecektir.

A+A-

Mantar ise birçok yemeğin yanında kullanılmasının yanında sote olarak da kullanılabilir. Tavuk ve mantar karışımının köri sosu ile buluşması; mantarı tercih etmeyenler için bile yenecek bir sote kıvamına gelecektir. Tarifimiz karışık gibi görünebilir ama yapılış aşamalarını sizlere ayrıntılı bir şekilde anlatacağız. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler;

  • Yarım kilo kültür mantarı
  • Yarım kilo fileto tavuk eti
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı köri baharatı
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı;

Öncelikle kültür mantarımızı temizleyelim ve bol suda yıkayalım. İstenen boyutlara kestiğimiz mantarlarımızı süzgece alalım ki suyu aksın. Diğer taraftan tavuk etimizi sote olacak şekilde keselim. Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağımızı ilave edelim. Tereyağımız eridikten sonra doğradığımız tavuk etini ilave edelim. Tavukları orta ateşte kavuralım. Rengi dönen tavuklara suyu süzülmüş mantarlarımızı katalım. Doğranmış mantarlar suyunu iyice salana kadar pişirelim. Mantarların çıkan suyunu uçurmak için ocağın altını biraz fazla açalım. 

Tavuk ve mantarların az suyu kaldığı vakit üzerine 1 yemek kaşığı un ve 1 çay bardağı sütümüzü de ilave edelim. Orta ateşte pişirmeye bırakalım. Sotemiz şekillenmeye başladığı vakit içerisine köri baharatı, karabiber ve tuz ilavesi yapalım. Yavaş yavaş karıştıralım ve baharatların iyice harman olmasını sağlayalım. Tavuk ve mantarlar köri baharatından dolayı sarımtırak bir renk alacaktır. Sarımtırak rengi oluşan sotemizi iyice kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi de katalım ve son bir kez daha karıştıralım. Sıcak olarak servis edelim afiyet olsun. 

Püf Noktası;

Köri baharatı oldukça yoğun bir baharattır. Ayarını iyi ayarlamak gerekir. Bundan dolayı bu kullandığımız ölçülerle bu tavuk ve mantara tam kıvam verecektir. Köri baharatının kullanımına dikkat edelim. Tavuk ve mantarları ön pişirmede iyi pişirmek gerekir. Fazla suyunu salmasını ve sonradan suyunu çekmesini mutlaka dikkat ederek yapalım. Süt ve un tavuk sotenin daha kıvamlı olması için gereklidir. Bütün aşamaları yerine getirdiğimiz takdirde harika bir köri soslu mantarlı tavuk sotemiz hazır olacaktır.

Servis Önerisi;

Köri soslu mantarlı tavuk sote tarifimiz oldukça pratik ve bir o kadarda doyurucu bir yemek tarifi olarak karşımıza çıkar. Yanında sade pirinç yada bulgur pilavı; olmazsa makarna ile servis edilebilir. Ayrıca bol yeşillikli bir salata ve yoğurtta yanında güzel gidecektir. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.