1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Konya'nın Özel Lezzeti Etli Ekmek Tarifi! Etli Ekmek Nasıl Yapılır? Malzemeleri Neler?
Konya'nın Özel Lezzeti Etli Ekmek Tarifi! Etli Ekmek Nasıl Yapılır? Malzemeleri Neler?

Konya'nın Özel Lezzeti Etli Ekmek Tarifi! Etli Ekmek Nasıl Yapılır? Malzemeleri Neler?

Sizlerde akşam menünüze ne yapsam diye düşünüyorsanız gelin bugün akşam menünüzü birlikte hazırlayalım. Konya yöresine ait olan incecik açılmış hamuru ile üzerinde eti ile harmanlanmış baharatları ve domatesi soğanıyla lahmacunu aratmayacak lezzette bir tarif olan etli ekmek tarifi ile geldik.

A+A-

Etli ekmek tarifini sizlerde evde kolayca ve pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Eğer odun ateşinde pişirmek isterseniz bir fırına verebilirsiniz. Etlik ekmek tarifi yer yer yörelere göre de değişebilir.

Evde hiç tereddüt etmeden hazırlayabileceğiniz etli ekmek tarifini denedikten sonra sizler de çok beğenecek ve her zaman ailenize misafirlerinize yapmak isteyeceksiniz. Dışarda pide yemek istemiyor evlerinizde hem daha sağlıklı hem de lezzetli yapmak istiyorsanız bu tarifi kaçırmayın deriz. Konya mutfağının doyurucu tariflerinden olan etli ekmek tarifini denemek isterseniz buyurun tarifimize geçelim. İşte o nefis mi nefis etli ekmek tarifinin yapılışı ve malzemeleri. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun.

Etli Ekmek Tarifi Malzemeleri

  • Ilık su
  • Tuz
  • 1 adet yaş maya
  • 400 gr un

İç Harcı İçin Malzemeler

  • 200 gr kıyma
  • 2 adet sivri biber ve kapya biber
  • 2 adet domates
  • Sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • Tuz, pul biber, karabiber

Hazırlanışı

Öncelikle derin bir yoğurma kabına yaş mayayı ve ılık suyu alarak karıştıralım. Unu yavaş yavaş ilave ederek ve üzerine de yeteri kadar tuz atarak yoğurma işlemine devam edelim. Yoğurduğumuz hamurun üzerini streç film ile kapatarak yaklaşık 30-35 dakika kadar mayalanmaya bırakalım. Hamurumuz mayalanırken iç harcını hazırlamaya geçelim. İç harcı için soğan biber domates ve kıymayı alıp karıştıralım. Yeteri kadar tuz, sıvı yağ, karabiber ve pul biberi de alıp güzelce yoğuralım. Hazırlamış olduğumuz hamuru 8 eş parçaya bölerek beze haline getirelim.

Tezgah üzerine alalım unlamış olduğumuz tezgah üzerinde tepsi boyutunda uzun şekilde açalım. Pişirme kağıdı sermiş olduğumuz tepsimize yerleştirelim. Üzerine de iç harcından eşit bir şekilde yayalım. Önceden ısıtmış olduğumuz 185 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar kontrollü olacak şekilde pişirelim. Etli ekmek tarifimiz servise hazırdır. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.