1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Kolay Ve Pratik Bir Tarif Arayanlara: Nefis Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır? Malzemeler Neler?
Kolay Ve Pratik Bir Tarif Arayanlara: Nefis Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır? Malzemeler Neler?

Kolay Ve Pratik Bir Tarif Arayanlara: Nefis Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır? Malzemeler Neler?

3 dakika gibi kısa bir sürede muhteşem bir kahvaltı hazırlamak istiyorsanız sizlere bugün pratik kaygana tarifi vereceğiz. Krebe benzeyen kargana süt yumurta tuz ve yeşil soğan gibi malzemelerle hazırlanmaktadır.

A+A-

Şeklini istediğiniz gibi verebileceğiniz nefis kahvaltılık pratik kaygana tarifi için gerekli malzemeler ise şöyle;

Kaygana malzemeleri

  • 4 yumurta (kişiye göre)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • maydanoz
  • dereotu
  • yeşil soğan ve
  • tuz

Kaygana hazırlanışı

Klasik kahvaltılıklardan sıkılanlar için farklı bir tat ve lezzet olan kaygana tam da sofralarınıza layık. 3 dakika gibi kısa bir sürede tüm malzemeleri hazırlayabilmeniz mümkün. Öncelikli olarak miktarı belirlerken kişi sayısını dikkate almalısınız. Süt ve tuzu öncelikle bir tencerede un ile karıştırın. Ardından yumurtaları ilave edin ve yeşillikleri de katarak hazırladığınız karışımı iyice çırpın. İçerisinde topaklar kalmamasına özen gösterin. Yanmaz bir tavaya 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ekleyin ve ısıtın. Tavanın iyice ısındığından emin olduktan sonra hamuru dökün ve arkalı önlü kızarmasını sağlayın. Hamur bitene kadar omlet veya krep hazırlanmış gibi her iki yüzünü de pişirecek şekilde hamurun tamamını hazırlayın. Hamuru ister ince ister kalın dökün kısık ateşte pişirdiğiniz müddetçe hiçbir fark olmayacaktır. Arasına isterseniz peynir, kaşar veya yeşillik ekleyebilirsiniz. Kahvaltı için muhteşem kayganalarınız hazır olacak.

Kaygana tarifi için püf nokta

Yeşil sebzelerle hazırlanan kaygana tarifleri için ince ince kıydığınız yeşillikler daha hoş bir görüntü elde edilecektir. Daha sağlıklı ve doğal bir kahvaltı hazırlayarak güne başlayabilirsiniz. Kaygananın içerisinde peynir çeşitlerini ve domates ekleyebilirsiniz. İki pişmiş kaygana arasına börek görünümü oluşturabilirsiniz. Kahvaltı dışında beş çaylarında ve yemek döneminde de bu tarif tercih edilmektedir. Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.