1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Köftenin En Lezzetli Hali Rosto Köfte Nasıl Yapılır? Rosto Köfte Tarifi ve Malzemeleri...
Köftenin En Lezzetli Hali Rosto Köfte Nasıl Yapılır? Rosto Köfte Tarifi ve Malzemeleri...

Köftenin En Lezzetli Hali Rosto Köfte Nasıl Yapılır? Rosto Köfte Tarifi ve Malzemeleri...

Bugün akşam yemeğinde ne pişirsem diye düşünmeyin. Hem pratik hem lezzetle bir tarif olan rosto köftesi tarifi ile geldik. Patates püresi ile de birleşince tadına doyum olmayan rosto köftesini denedikten sonra eminiz ki sizler de çok beğenecek ve bu tarifi tarif defterlerinizden eksik etmeyeceksiniz.

A+A-

Rosto köftesi ana yemekleriniz de yanına çok yakışacak olan bir tarif. çeşit çeşit şekillere giren her mutfaktan farklı lezzet şeklinde çıkan köfte lezzetinin patates püresi ile buluşması hiç bu kadar lezzet ve tat vermemişti.

Yapması kolay ve bir o kadarda eğlenceli olan rosto köftesi ana yemeklerinize harika lezzetler katacak. Bu tarife kimsenin hayır diyemeyeceği görüntüsü ile sizlerde masanızda rosto köftesine yer verin. Sizlerde bu tarifi merak ediyor ve bir an evvel denemek istiyorsanız gelin sizleri daha fazla bekletmeden harikalar yaratacak olan rosto köftesi tarifimize geçelim. İşte o nefis rosto köftesi tarifi..

Rosto Köfte Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 400 gr kıyma
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Tuz, karabiber
  • Püresi için: 4 adet patates, tere yağ, tuz, 1 çay bardağı süt

Hazırlanışı

öncelikle köfteleri için yemeklik doğramış olduğumuz küçük küçük soğanları alalım, sarımsak, maydanoz ve yumurtayı rondodan geçirelim. Ayrı bir kaba kıymayı alalım ve rondodan geçirdiğimiz malzeme galeta unu tuz karabiber pul biber ve kimyonu da alarak yoğurma işlemine başlayalım. Harcı tezgahın üzerine alarak rulo şeklini verelim. Pişirme kabı serdiğimiz fırın tepsimize alalım. Önceden ısıttığımız 185 derece fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim.

Püresi için haşlamış olduğumuz patateslerin üzerine tere yağ ve tuz ilave edelim. Sütü de yavaş yavaş patatese ilave edelim ve kaşık yardımı ile ezerek püre haline getirelim.  Fırından aldığımız köfteyi parmak genişliğinde keselim son olarak hazırladığımız salçalı sosu üzerinde gezdirelim. Doğramış olduğumuz maydanozları da üzerine serperek servis edelim. Püreli rosto tarifimiz servise hazırdır. Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.