1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Kıymalı Patates Dolması Nasıl Yapılır? Kıymalı Patates Dolması Tarifi
Kıymalı Patates Dolması Nasıl Yapılır? Kıymalı Patates Dolması Tarifi

Kıymalı Patates Dolması Nasıl Yapılır? Kıymalı Patates Dolması Tarifi

Dolma Türk kültür mutfağında her zaman için temel ürünü bulgur olan bir yemek türüdür fakat gelişen teknolojiler ve insanlar ile de yeni tarifler oluşuyor. İşte sizlere kıymalı patates dolması tarifi...

A+A-

Biliyoruz ki patates artık birçok yemeğin ana maddesi haline gelmiştir sizler için bu tarifte de ana besini patates olan bir yemek tarifi söyleyeceğiz yemeğimizin ismi ''Kıymalı Patates Dolması''.

Kıymalı Patates Dolması Tarifi İçin Gerekli Olan Tüm Malzemeler

  • 7 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan(orta boy, yemeklik doğranmış)
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet kapya biber(küçük küp doğranmış)
  • 3 adet sivri biber(küçük küp doğranmış)
  • 2 başrendelenmiş sarımsak
  • 2 adet domates(soyulmuş, küp doğranmış)
  • 2 çay kaşığı tuz

Salçalı Sos İçin

  • 2 su bardağı su

  • 2 yemek kaşığı  domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz

Kıymalı Patates Dolması Yapılış Aşamaları

İlk olarak patateslerin kabuklarını soyalım ardından patatesleri saf su ile iyice temizleyip  yıkayalım bu aşamadada son olarak, patateslerin içerisini  tatlı kaşığı yardımı ile oranlı bir şekilde oyalım ve ardından hemen ikinci aşamaya geçiş yapalım.
Patatesleri oyduktan sonra bir tencerenin içerisine  kızartma yağı ekleyelim ve iyice kızarınca yağ oymuş olduğumuz patatesleri kızgın yağın  içerisinde kızartalım fakat yumuşamamasına dikkat edelim sert olacak şekilde kalsın.
Bu işlemden sonra isede kıyma harcını hazırlama aşamasına geçelim bir tava içerisinde sıvı yağ ile soğanı iyice ayarınca  kavurun, kavurmadan sonra üzerine kıyma ekleyelim ve kavurma işlemine devam edelim.
Kavrulmuş olduğumuz kıymanın üzerine yeşilbiber, kırmızı kapya biber, rendelenmiş olan sarımsakları  ekleyelim soyulmuş ve doğranmış olan domatesleri ve tuzu ekledikten sonra 3-4 dakika daha  kavurmaya devam edin ve ocaktan alın.
Oymuş olduğunuz patateslerin içerisine kıyma harcını ekleyin ve fırın tepsisine veya tencerenin içerisine patates dolmalarını yerleştirin.
Bir kap içerisine  su ekleyin ve ardından salça ve tuzu ekleyip karıştırın bu karışımı patates dolmaların üzerine gezdirin son olarak önceden ısıtılmış 195 derecede fırına gönderin 35 dakika pişirin ve patates dolmalarımız hazır afiyetle yiyin isterseniz üzerine yoğurt sosu ekleyebilirsiniz.

Kıymalı Patates Dolması Püf Noktası

Yaptığımız yemeğinin yapımından bitimine kadar gerçekten titiz bir önem vermemiz gerekiyor şimdi ise bu kıymalı patates dolması yemeğinin püf noktasına bakalım bu yemekte kızartma işleminde patateslerin kızartılmaması gerekiyor yani yalnız yağın içerisinde yumuşasın patatesler eğer çok yumuşak olursada yemek dağılır.

Kıymalı Patates Dolması Servis Önerileri


Türk mutfağında her ana yemeğin üzerine yoğurt eklenebilir ve gerçekten güzel bit tat katar yemeğe.Kıymalı patates dolması yemeğinde isede üzerine sade yoğurt veya sarımsaklı yoğurt ekleyebilirsiniz.

Formun Üstü

Formun Altı

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.