1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Kış Menüsüne Sebze Arayanlara Ekşili Pırasa Tarifi! Ekşili Pırasa Nasıl Yapılır?
Kış Menüsüne Sebze Arayanlara Ekşili Pırasa Tarifi! Ekşili Pırasa Nasıl Yapılır?

Kış Menüsüne Sebze Arayanlara Ekşili Pırasa Tarifi! Ekşili Pırasa Nasıl Yapılır?

Kış mevsimi sebze çeşitliliği olduğu için birbirinden farklı lezzetler sofralarda yerini alır. Kış denildiği zaman akla ilk gelen sebzelerden biridir. Soğangiller familyasına ait olan pırasa, hem sağlıklı hem de lezzetli bir sebzedir.

A+A-

Uzmanlar, sıklıkla tüketilmesini tavsiye eder. Pırasayı seven olduğu kadar, sevmeyen pek çok kişi vardır. Klâsik lezzetlerin dışında pırasayı farklı tarifleri ile yapılabilirsiniz.

Ekşili pırasa da bu tariflerden biridir. Hem sulu bir yemek olması, hem sıcak tüketilmesi kış ve için ideal bir yemek haline getirir. Aynı zamanda pırasa fiyat bakımından da ekonomik olduğu için, herkese hitap eder. Uygun fiyata lezzetli bir yemek yapmak isterseniz, siz de tercih edebilirsiniz. 

Malzemeler;

  • 3-4 bağ pırasa
  • 2 âdet havuç
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi ya da sumak, erik ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Üzerini geçecek kadar su

Yapılışı; 

İlk olarak pırasalar yemeklik olarak doğranır. Pırasa seçerken daha ince, nazik olanları seçmek, daha lezzetli olmasını sağlar. Aynı zamanda daha çabuk pişer. Pırasaların ardından, havuçlar da küçük yemeklik olarak doğranır. Bir tencereye pırasa alınır. Üzerini geçecek kadar su koyulur, yıkanmış pirinç ve havuçlar da ekledikten sonra, hepsi yumuşayana kadar pişirilir.

Bir tavada sıvıyağ ısıtılır ve içine salça eklenerek kavrulur. Salça kokusu gelmemesi için, kokusu çıkana kadar kavurmak gerekir. Ardından pırasa havuç karışımına, kavrulmuş salça eklenir. Hepsi biraz özlü hale gelene kadar pişirilir. Sonra yemeğin püf noktası olan, ekşisi eklenir. Son olarak da tuz ve pul biber eklenir. 5 dakika daha pişirmek yeterli olacaktır. Ardından servis edebilirsiniz.

İsteseniz bu yemeği kıymalı ya da kuşbaşı et ile yapabilirsiniz. Eğer daha sağlıklı bir yemek istiyorsanız, ekşili ve etsiz daha ideal olacaktır. İçinde pirinç olduğu için, tek başına bir ana yemek niteliğindedir. Yanına herhangi bir yiyecek eklemeye gerek kalmaz. Hem lezzetli olması, hem ekonomik olması hem de kolay bir tarif olması nedeniyle, siz de ekşili pırasa ve tarifini deneyebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.