1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Kış Aylarının Vazgeçilmezi Karnabaharı Hiç Böyle Denediniz mi? Karnabahar Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kış Aylarının Vazgeçilmezi Karnabaharı Hiç Böyle Denediniz mi? Karnabahar Graten Tarifi ve Malzemeleri

Kış Aylarının Vazgeçilmezi Karnabaharı Hiç Böyle Denediniz mi? Karnabahar Graten Tarifi ve Malzemeleri

Bugün sizlere bir adet karnabahardan bir tepsi dolusu olacak şekilde nefis mi nefis karnabahar graten tarifi ile geldik. Çok lezzetli bir ana yemek olacağına inandığımız karnabahar graten, sebze sevmeyen çocuklarınıza bile gönül rahatlığı ile yedirebileceğiniz bir yemek olacak.

A+A-

Misafirlerinize sunabileceğiniz şık sunumu ve görselliği ve damaklarda bıraktığı lezzeti ile sizler de karnabahar graten tarifimizi çok beğeneceksiniz.

Karnabaharın sos ile buluştuğu bu tarifte, kaşarla lezzetini daha çok katlayacak üzerine bir de fırında pişmiş haline bayılacaksınız. Bizim favorilerimizden olan karnabahar graten tarifini eminiz ki sizlerde çok sevecek ve gelen misafirlerinize bile sunmak isteyeceksiniz. Son derece pratik ve bir hayli doyurucu olan karnabahar graten, özellikle sebze yemekleri sevenlerin gönüllerinde taht bırakacak. Sizlerde karnabahar grateni bu akşam menünüze dahil etmeye ne dersiniz? Sizleri daha fazla bekletmeden karnabahar graten tarifimize geçmek isteriz. Deneyecek ve tadacak olan herkese afiyet olsun.

Karnabahar Graten Tarifinin Malzemeleri

  • 1 adet karnabahar
  • Tuz
  • Su
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • Tuz, karabiber, kimyon ve maydanoz
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Karnabahar Graten Tarifinin Hazırlanışı

Temizlediğimiz ve çiçeklerini ayırdığımız karnabaharımızı uygun bir tencereye alıp 1 çay kaşığı tuzu da ilave edip hafif diri kalacak şekilde haşlayalım. Çok fazla haşlamayalım ki karnabaharlar dağılmasın. Karnabaharlar çok kısa sürede haşlanacağı için ara sıra kontrol etmenizde fayda var. Haşladığımız karnabaharları tencereden alalım ve sosuna geçelim. Uygun bir kapta yumurta, sıvı yağ, yoğurt, un, kabartma tozu ve baharatlarını da ekleyip pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştıralım. Sizler damak zevkinize göre dilerseniz farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz.

Haşlamış olduğumuz karnabaharları sosun içine atalım kaşık yardımı ile sosun her tarafını yedirmesini sağlayalım. Yağlamış olduğumuz fırın kabına karnabaharları dizelim. Önceden ısıtmış olduğumuz fırında 200 derecede karnabaharların üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25- 30 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.  Daha sonra karnabaharları fırında alarak üzerine kaşar peyniri serpelim. Tekrar fırına verelim ve 10 dakika kadar daha bekletelim. Karnabahar gratenimiz hazırdır. Deneyeceklere afiyet olsunJ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler