1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Kış Ayında Sevilen Şifalı Tarif! Ekşili Ve Terbiyeli Sulu Köfte Nasıl Yapılır? Ekşili Ve Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi
Kış Ayında Sevilen Şifalı Tarif! Ekşili Ve Terbiyeli Sulu Köfte Nasıl Yapılır? Ekşili Ve Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi

Kış Ayında Sevilen Şifalı Tarif! Ekşili Ve Terbiyeli Sulu Köfte Nasıl Yapılır? Ekşili Ve Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi

Ekşili ve terbiyeli sulu köfte çok lezzetli ve besleyici bir yemektir. Yapımı biraz zor olsa da zaman alsa da yediğiniz zaman buna değeceğini göreceksiniz. Ekşili ve terbiyeli sulu köfte yaparken dikkat edeceğiniz püf noktası terbiyesini karıştırırken yemeğin kesilmemelidir.

A+A-

Buna çok dikkat etmeliyiz. Terbiyeyi yemeğe karıştırırken yavaş yavaş koyup karıştırmaya devam etmeliyiz. Terbiyeli yemeklerin riski budur.

Malzemeler:

Köftesi için;

*500 gram az yağlı dana kıyma

* 1 yumurta akı sarısı terbiye için kullanılacak

* 2 yemek kaşığı pirinç bir yemek kaşığı ince bulgur

* bir tane küçük kuru soğan

* bir çay kaşığı pul biber

* 1 çay kaşığı karabiber

* bir çay kaşığı ucuyla kimyon,

* 1 çay kaşığı tuz

Diğer malzemeleri ise;

* 2 tane orta boy patates

* 2 tane havuç

* yarım çay bardağı sıvı yağ

* Tuz,

* karabiber

* kıyılmış maydanoz,

* 6 su bardağı su

Terbiyesi için ise;

* bir tane yumurta sarısı

* 3 yemek kaşığı yoğurt

* yarım limonun suyu

Yapılışı

İlk önce pirinci yıkayalım. Sonra bir kasenin içerisine koyup bulguru da ekleyip üstünü biraz geçene kadar kaynar su koyalım.20 dakika kadar beklettikten sonra suyunu süzelim. Bir taraftan da patates ve havucu küp şeklinde doğrayalım. Köftesi için ise kıyma, rendelenmiş soğan ince bulgur, suyu süzülmüş pirinç, yumurta akı, tuz ve baharatlarını uygun bir kase içerisine alıp 10 dakika kadar yoğuralım. Güzelce yoğurduktan sonra köfteler pişerken dağılmaz. Onun için çok güzel yoğurmaya dikkat edelim. Yoğurduğunuz köfte harcından küçük parçalar kopararak bir iki kaşık un koyduğunuz bir tepsinin içine onları atalım. Ara ara tepsiyi sallayarak köftelerin una bulanmasını sağlayalım. Bir yandan da derin bir tencereye sıvıyağ koyup kızdıralım. Önce havuçları ekleyip birkaç dakika soteledikten sonra patatesleri ekleyip soteleme işlemine devam edelim. Sonra üzerine sıcak su ekleyelim. Su kaynamaya başladıktan sonra köfteleri teker teker ara ara karıştırarak suyun içerisine atalım. Çok harlı ateşte pişirmeyelim ağır ağır pişmesini sağlayalım. Köftelerle sebzeler piştikten sonra başka bir kapta yumurta sarısı, limon suyu ve yoğurdu pürüzsüz olana kadar karıştıralım. Bu işleme yemeğin terbiyesi denmektedir. Yemeğin suyundan 2 kepçe kadar terbiyesine ekleyip güzelce karıştıralım. Terbiyeyi yavaş yavaş tencereye dökerken karıştırma işlemine devam edelim. Bir taşım kaynadıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip yemeği ocaktan alalım. 15 dakika kadar dinlendikten sonra servis tabağına koyup üzerine maydanoz serperek süsleyebilirsiniz. Enfes bir yemek sizleri beklemektedir. Bu yemeği yanında hiçbir şey olmadan tek başına da yiyebilirsiniz. Çok doyurucu ve besleyici bir yemektir. Yapan herkese afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.