1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Kayseri'nin En Meşhur Lezzeti Mantı Nasıl Yapılır? Mantı Tarifi
Kayseri'nin En Meşhur Lezzeti  Mantı Nasıl Yapılır? Mantı Tarifi

Kayseri'nin En Meşhur Lezzeti Mantı Nasıl Yapılır? Mantı Tarifi

Türk mutfağının en güzel ve en lezzetli yemeklerinden olan mantının yapımı biraz zor olsa da lezzeti mükemmel olduğu için bu zahmeti çekmeye değer. Mantı Kayseri ile özdeşleşmiş olsa da hemen hemen herkesin mutfağında önemli bir yer tutmaktadır. Hamurun kıyma ile özdeşleşmesi bol sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sosla buluşması evlerinizde lezzet şölenini yaşanmasını sağlayacaktır.

A+A-

İyi mantının sırrı ince hamuru ve iç harcının lezzetinde saklıdır. İşte şimdi sizlere tabak tabak yiyeceğiniz lezzetli mantı için malzemeler

Malzemeler

hamuru için;

* 3 su bardağı u

* 1 adet yumurta

* bir çay kaşığı tuz

* bir su bardağı ılık su

İç harcı için

* 250 gram kıyma

* 1 tane orta boy soğan

* bir çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı pul biber

Sosu için;

* 2 yemek kaşığı salça

* 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

* bir çay kaşığı nane

* 1 kase sarımsaklı yoğurt

* pul biber dileyenler için diğer baharatlar

Yapımı;

Mantının yapımına ilk önce hamuru yoğurmak ile başlarız.3 su bardağı unu bir kaba alalım. Ortasını açıp 1 adet yumurta, tuz ve Ilık suyu ekleyip yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde ettiğimizde üzerini kapatarak hamuru biraz dinlendirelim. Daha sonra iç malzemesi için 1 adet kuru soğanı rendeleyip 250 gram kıymayı soğana ekliyoruz. Soğan ve kıyma karışımının içine karabiber, tuz, pul biber ekleyerek güzelce yoğuruyoruz. Bir kenarda dinlendirdiğimiz  hamuru bezelere ayırıyoruz ve bu bezeleri hazır yufkadan biraz daha kalın bir şekilde açıyoruz. Açtığımız bezeleri kareler şeklinde kesiyoruz. Her karenin ortasına kıymalı harçtan küçücük bir parça yerleştiriyoruz. Küçük küçük bohça haline getirdikten sonra ayrı bir yerde derin bir tencereye su ekleyip bu suyu kaynatıyoruz. Kaynayan suyun içine yaptığımız mantıları atıyoruz ve 20 dakika kadar kaynatıyoruz. Sosu için ise 2 kaşık tereyağı ve salçayı güzelce eritip kavuruyoruz. Hatta bu sosun içine mantının suyundan biraz karıştırıp sosu açabiliriz. Mantının suyunu güzelce süzdükten sonra servis tabağına alıp hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurt karışımını tabaktaki mantıların üzerine güzelce gezdiriyoruz. Daha sonra üzerine salçalı sosu da döktükten sonra kuru nane, pul biber arzunuza göre sumak da ekleyebilirsiniz bunlar da üzerine koyulduğu zaman görsel bir şölen olacaktır. Hem lezzet açısından hem görüntü açısından evinize gelen misafirlerin bir tabaktan sonra bir tabak daha isteyeceği mis gibi mantı. Herkese şimdiden afiyet olsun.

Püf noktası;

Mantınızın haşlama suyuna tuz ve biraz da zeytinyağı eklerseniz mantığınız daha kaygan olacaktır. Mantı hamurunun esnek olursa içini doldurma aşamasında zorlanmazsınız haşlanırken de yırtılmaz ve çatlamaz mantı hamurunun biraz yumuşak ve esnek olmasına dikkat edilmelidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.