1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Katmerli Simit Poğaça Nasıl Yapılır? Katmerli Simit Poğaça Tarifi
Katmerli Simit Poğaça Nasıl Yapılır? Katmerli Simit Poğaça Tarifi

Katmerli Simit Poğaça Nasıl Yapılır? Katmerli Simit Poğaça Tarifi

İddia ediyoruz kahvaltılarınıza çok yakışacak bir tarif olan simit poğaça tarifi ile geldik. Lezzetli mi lezzetli simit poğaça tarifimizi daha önce denemeyenler bir an evvel denemeli sizde bu şahane lezzete ortak olmalısınız.

A+A-

Kahvaltılarınıza ve 5 çayınıza farklı lezzet arayışındaysanız simit poğaça tarifimiz tam da size göre bir tarif. çayın yanında da sıcak sıcak yiyebileceğiniz simit poğaçalarımıza eminiz ki sizlerde çok beğeneceksiniz. Çayın da yancısı diyebileceğimiz lezzetli mi lezzetli simit poğaça tarifimizi daha önce denemeyen varsa mutlaka denemelisiniz.

Ağzınızda kıyır kıyır bir doku bırakacak simit poğaça tam sizlere göre bir tarif. denedikten sonra Pazar kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olabilir. Kahvaltı masalarınızı, gün menülerinizi şenlendirecek ve herkesin afiyetle yiyeceği katmerli simit poğaçayı yapmak oldukça bir o kadar kolay.  İçerisindeki peynirin de damaklarınızı tatlandıracağı simit poğaça için gerekli malzemeler hazırsa bizler de sizlere tarifiniz vermeye başlayabiliriz. İşte o nefis simit poğaça tarifi. Simit poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? simit poğaça tarifi nasıl yapılır?

Katmerli Simit Poğaça Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet instant maya
  • Tereyağı
  • İç harcı için beyaz peynir
  • Üzeri için 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı pekmez

Katmerli simit poğaça tarifinin hazırlanışı

Derin bir yoğurma kabına süt yağ yumurta toz şeker ve tuzu ilave edip güzelce çırpalım. Üzerine 1 su bardağı unu ve instant mayayı ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Kalan unu da yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyerek hamur yumuşak kıvamlı ele yapışan bir hamur edelim. Hamurun üzerine örterek yaklaşık 2 saat kadar dinlendirmeye bırakalım. Daha sonra hamuru 12 eşit parçaya bölelim 4 adet bezeyi de elimizle genişleterek güzelce açalım. Aralarına tere yağ sürerek üst üste yerleştirelim. Rulo olacak şekilde saralım ve 2 cm genişliğinde dilimleyelim. Diğer bezeleri de aynı işlemi tekrarlayalım. Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim susam serperek önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Simit poğaçalarımız hazır deneyeceklere afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.