1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Karnabahar Böreği Yapmayı Hiç Böyle Denediniz Mi? Fırında Karnabahar Böreği Tarifi
Karnabahar Böreği Yapmayı Hiç Böyle Denediniz Mi? Fırında Karnabahar Böreği Tarifi

Karnabahar Böreği Yapmayı Hiç Böyle Denediniz Mi? Fırında Karnabahar Böreği Tarifi

Alışılmışın dışında bir şeyler yemek isteyenler için fırında karnabahar böreği tarifi tam sizlere göre. Börek denilince akla genellikle hamur işi şeyler gelir fakat sebzeden de çok nefis bir börek yapılabileceğini göreceksiniz.

A+A-

Ayrıca mutfaklarınızda ekonomik bir şeyler yapmak istiyorsanız da kıyma ve etli börek yerine sebze böreği bütçenize göre uygun bir tarif olacaktır. Hem kesesini hem de sağlığını düşünenler için işte sizlere karnabahar böreği tarifini vereceğim.

Malzemeler

* bir su bardağı yoğurt

* 1 adet küçük boy karnabahar

* 2 adet yumurta

* 3 yemek kaşığı un tuz

* bir su bardağı kaşar peyniri

* üzerine koymak için ve lezzet vermek için birkaç parça tereyağı

Fırında Karnabahar Böreğinin Tarifi Ve Yapılışı

Böreği yapmak için önce karnabaharın çiçek olan bölümlerinden kopararak tuzlu suda haşlayın. 15-20 dakika haşlandıktan sonra haşladığınız karnabaharları fırın kabına düzgün bir biçimde yerleştirin. Ayrı bir kapta mikserle yoğurt, un, sıvı yağ, yumurta ve tuzu karıştırıp tepsiye diziniz. Hazırladığınız karışımı karnabaharların üzerine dökün. Üzerine birkaç parça tereyağı koyup 200 derecede ısınmış fırınımızda 20 dakika kadar pişirin. Fırından almadan önce karnabaharların üzerine 1 su bardağı kaşar peynirini dökün. Bu aşamada dilerseniz üzerine toz kırmızıbiber ya da pul biber de gezdirebilirsiniz. Böreğinize lezzet katacaktır. Kaşar peyniri eriyip pembeleşince fırından böreği alın. Sıcak bir şekilde çayın yanına servis edebilirsiniz. Yufkasız da nasıl lezzetli bir börek olacağını göreceksiniz. Aynı zamanda doyurucu ve lezzetli bir börek olacaktır. Hem lezzetli hem de hafif bir börektir. Diyet yapanlar ve hamur işinden uzak duranlar için idealdir. 5 çayları ve pazar günü kahvaltıları için de uygun olabilir. Deneyen herkese afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.