1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Kahvaltıyı Sevdiren Tarif Ispanaklı Peynirli Börek Nasıl Yapılır? Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri...
Kahvaltıyı Sevdiren Tarif Ispanaklı Peynirli Börek Nasıl Yapılır? Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri...

Kahvaltıyı Sevdiren Tarif Ispanaklı Peynirli Börek Nasıl Yapılır? Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri...

Bugün sizlere kahvaltı sofralarınıza oldukça yakışacak olan ıspanaklı peynirli börek tarifi ile geldik. Sizde her gün kahvaltı sofranıza çeşit arayanlardansanız bu tarife şans vermelisiniz. Hem lezzetine doyamayacağınız hem de yedikçe yedirten ıspanaklı peynirli börek tarifi deneyenlerin de vazgeçilmezi oldu.

A+A-

Bir an evvel tarif defterinize not etmek isteyeceğiniz bu böreği siz de denedikten sonra çok beğenecek ve her zaman yapmak isteyeceksiniz.

Gün masaların olmazsa olmazı börektir. Siz de günleriniz de misafirlerinizi ağırlarken ıspanaklı peynirli börek tarifine bir şans vermelisiniz. Bu lezzetli börek yapımı oldukça kolay ve doyurucu bir börektir. Bol ıspanaklı kat kat ıspanaklı tepsi böreğini çok ama çok beğeneceksiniz. Sizlerde evde bulunan malzemeler ile pratik börek tarifleri arıyorsanız hemen tarifimize geçmek isteriz. İşte o nefis ıspanaklı peynirli börek tarifinin yapılışı ve malzemeleri.

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Malzemeleri

  • 3 adet yufka
  • Lor peyniri
  • Ispanak
  • 1 adet soğan
  • Salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Sosu için: 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta
  • Üzeri için: 1 yemek kaşığı yoğurt, yumurta sarısı, sıvı yağ, çörek otu

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Hazırlanışı

Öncelikle tavaya doğranmış soğanı ilave edip kavuralım salçasını da ekleyip kavurmaya devam edelim ve bunu ıspanağın üzerine ilave edelim lor peynir ve yeteri kadar tuzu da alıp karıştıralım sosu için uygun bir kapta yumurta sıvı yağ ve sütü güzelce çırpalım pişirme kağıdı sermiş olduğumuz fırın tepsisine yufkayı kenarlardan taşacak şekilde yerleştirip sostan sürelim üçüncü yufkanın üzerine sos sürmeden ıspanaklı harçtan serpelim.

Üç katta bir ıspanaklı harçtan koyarak böreği 12 kat olacak şekilde tamamlayalım. Farklı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve yağ karıştıralım. Hazırlamış olduğumuz böreğin üzerine sürerek susam veya çörek otu serpelim. Böreğimizi tam ortadan keserek önceden ısıtmış olduğumuz fırında yaklaşık olarak 185 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirelim. Çay ile servis edeceğiniz Ispanaklı peynirli börek tarifimiz hazırdır. Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.