1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Kahvaltıya Özel Labneli Kırmızı Biber Nasıl Hazırlanır? Labneli Kırmızı Biber Tarifi
Kahvaltıya Özel Labneli Kırmızı Biber Nasıl Hazırlanır? Labneli Kırmızı Biber Tarifi

Kahvaltıya Özel Labneli Kırmızı Biber Nasıl Hazırlanır? Labneli Kırmızı Biber Tarifi

Kahvaltı genel olarak kültürümüzde en çok önem verdiğimiz yemek öğünüdür. Ailenin bir araya toplandığı, okul ve iş saatinden önce herkesin masa etrafında buluştuğu ilk öğün olan kahvaltı hem sağlık hem de aile ilişkilerini düzenler. Güne motivasyon kaynağı olur. Son yıllarda bayanlar altın günlerini bile bu öğüne almış durumdadır. İşte labneli kırmızı biber tarifi

A+A-

 

Kahvaltı sofraları özenle kuruluyor, misafirler en iyi şekilde en leziz kahvaltılık tarifler ile ağırlanıyor. Değişik şekillerde sunumları olan kahvaltı lezzetleri oldukça fazla şekilde ravaçtadır. Sunumu ve görüntüsü ile sizi kendine hayran bırakacak olan kahvaltıya Özel labneli kırmızıbiber tarifi tam bu noktada aradığınız bir lezzet olarak karşınıza çıkmaktadır.

Sunumu, görüntüsü, tadı hepsi birbiri ile yarışan bu lezzetin yapımı da bir o kadar kolaydır. Pratik ve hoş lezzeti olan bu tarif ile kadınlar ikramlıklarının çeşidini arttırmış olmak ile kalmaz aynı zamanda lezzet olarak da tam puan alır.

Labneli Kırmızı Biber ile Kahvaltılarınızı Renklendirin

Kahvaltıya Özel bu lezzeti akşam yemeklerinde de meze olarak kullanabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Hem siz gelen tepkilerden memnun kalacaksınız hem misafirleriniz bu lezzetin tadına doyamayacak. Bir yemek ikramında ikramda bulunan kişiyi en çok memnun eden husus kesinlikle aldığı hoş tepkilerdir. Aynı zamanda bir ikramlığın tarifinin istenmesi de yemeğin beğenildiğinin en büyük ispatıdır. Sizleri şimdi bu tarifi alınası lezzetin malzemeleri ile buluşturuyoruz. Labneli Kırmızı Biber Tarifi için gerekli malzemeler;

  • 1 adet Kırmızı kapya biber
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1cay kaşığı çörek otu
  • 1 tutam ince kıyım dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz

İşte evinizde kolaylıkla bulabileceğiniz bu en kolay ürünler ile ortaya pratik ama bir o kadar da enfes bir lezzet çıkarabilirsiniz.

Kahvaltılık Labneli Kırmızı Biber Yapımı

İlk önce kolay olacak olsa da kesinlikle yemeğinizi özenerek yapmanız ve severek yapmanız gerekmektedir. Bu yemek basit olsa da siz kesinlikle sevginizi katarak yaptığınız için çok farklı bir yere sahip olacaktır. İlk önce yıkayıp tohumlarını açıklamış olduğunuz kapya biberleri önce ince hep bir boy olacak şekilde doğrayın. Doğramış olduğunuz kapya biberlerinizi bir kâseye koyun. Kahvaltılığınızı hazırlayacağınız tavanızı ocağa koyun içine zeytinyağını katın.

Altını çok yüksek olmayacak şekilde orta ateşte açın. Yağ hafif kızdığı anda içine kapya biberleri biberlerinizi atın çok hafif erimeyecek çok sertte kalmayacak şekilde hafif çevirin yağda. Ardından ocaktan alın kendi sıcağı hiç gitmeden labne peyniri, çörek otu ve dereotunu tuzu ilave ederek karıştırın. Sonrasında ise sunmak istediğiniz sunum tabağınıza alın. Üzerine bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağını hafiften tekrar gezdirin. Kesinlikle hem sizin hem sevdiklerinizin hem kahvaltı masalarınızın vazgeçilmezi olacak olan bu lezzeti tekrar tekrar yapacaksınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.