1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Kahvaltıya Farklı Bir Lezzet Arayanlara Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Bir Tarif! Mısır Unlu Patlıcan Kızartması Nasıl Yapılır? Malzemeler Neler?
Kahvaltıya Farklı Bir Lezzet Arayanlara Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Bir Tarif! Mısır Unlu Patlıcan Kızartması Nasıl Yapılır? Malzemeler Neler?

Kahvaltıya Farklı Bir Lezzet Arayanlara Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Bir Tarif! Mısır Unlu Patlıcan Kızartması Nasıl Yapılır? Malzemeler Neler?

Kahvaltının ve çay saatlerinin ara sıcağı olarak servis edebileceğiniz muhteşem bir tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Mısır unlu patlıcan kızartması nasıl yapılır? Gerekli malzemeler neler? Hazırlık aşamasında neler yapmak gerekir? İşte merak edilen tüm soruların cevapları…

A+A-

Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 su bardağı mısır unu

Kızartmak için

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için

  • Bir kase yoğurt

Yapılışı

Yağda çıtır çıtır kızarmış içi yumuşacık bir patlıcan kızartması arıyorsanız tarifemiz de sizlerle paylaşıyoruz. Mısır unlu patlıcan kızartması için 4 adet patlıcanı soyun. Soğuk suda 1 tatlı kaşığı şeker ile 10 dakika kadar bekletin. Beklettiğiniz patlıcanları kaynar suya atarak haşlanmasını sağlayın. Haşlama işleminden sonra patlıcana tuz ekin ve mısır ununa bulayarak kızgın yağda pişirin. Servis tabağına aldığınız patlıcanların üzerine ılıdıktan sonra hazırlamış olduğunuz yoğurdu ilave edebilirsiniz.

Hem kahvaltıya hem de ara öğünlere çok yakışan mısır unlu patlıcan kızartması hem pratik hem de oldukça lezzetli. Pek çok kadının dolabında bulunan patlıcanı daha önce hiç böyle denemediyseniz bu tarif tam sizlere göre.

Mısır unlu patlıcan kızartma tarifi püf noktaları

Patlıcanları nasıl soyduktan sonra uzun uzun kesim ve muhakkak 15 dakika şekerli suda bekletin. Patlıcanın acısını ve renginin istediğiniz şekilde kalmasını sağlamak istiyorsanız buna dikkat etmelisiniz. Haşlama işlemini gerçekleştirirken patlıcanların fazla haşlanmadığından emin olun. Kızartma işlemini yaparken yağın tamamen kızmış olmasına özen gösterin.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.