1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Kahvaltılarınıza Eşlik Edecek Muhteşem Bir Tarif! Krep Nasıl Yapılır? Krep Tarifi ve Malzemeleri...
Kahvaltılarınıza Eşlik Edecek Muhteşem Bir Tarif! Krep Nasıl Yapılır? Krep Tarifi ve Malzemeleri...

Kahvaltılarınıza Eşlik Edecek Muhteşem Bir Tarif! Krep Nasıl Yapılır? Krep Tarifi ve Malzemeleri...

Krep günümüzde kahvaltı da çok tercih edilen bir hamur işidir. Yapımı oldukça kolay olan tarifimiz doyurucu ve tadına doyulmaz bir tattır. İster çikolata sürün ister krem peyniri ister pekmez veya bal ile tüketebilirsiniz.

A+A-

Sade krep yapabilirsiniz, ama hamura  yeşil soğan ile maydanoz ekletebilir vitamin değerini artırabilirsiniz. Şimdi vereceğimiz tarif çok kısa sürede hazırlanabilir olup 3 kişilik ölçülere göre verilmiştir. Arzu ettiğiniz kişi sayısına kadar çoğaltabilirsiniz. 

Krep Malzemesi

  • 2 adet yumurta2-3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 8-9 dal maydanoz
  • 2-3 sap yeşil soğan ( yeşil kısım )
  • Pişirmek için yağ ( sıvı yağ ya da tereyağı )

Yapılışı

Öncelikle yumurtaları bir kaba alınız ve çırpınız. Daha sonra su, süt ekleyip biraz daha çırpmaya devam edin. Geriye kalan yeşil soğan ince ince doğrayın ve hamura ekleyin . Bir kaşık ile karıştırın hamur biraz kek hamurundan daha ince olacak .

Teflon tavaya yağ koyun ve bir fırça yardımı ile tava da gezdirin bir kepçe yardımı ile tavaya yayalım. Her iki tarafını kızartalım. Kızartılan krepleri çay eşliğinde bir Pazar kahvaltısında servis yapabilirsiniz . Krepleri ister yeşillik ile ister sade olarak damak tadınıza göre tüketebilirsiniz. Soğutmadan servis ediniz.

Püf Noktaları 

Muhteşem kahvaltı masaları için krep hazırlarken dikkat etmeniz gereken püf noktalarından en önemlisi ocağın ısısıdır. Isı yüksek ise kreplerinizin tadı bozulur yanabilir.İlk kez krep yapıyorsanız yakabilirsiniz.Yanmayan yapışmayan tava kullanabilirsiniz. Hamur kıvamını tutturamıyorsanız ölçülere dikkat edin.Çok katı olduysa biraz süt yağ ile karıştırabilirsiniz.

Kıvam ne çok katı ne çok sıvı olacak.Her yapılışta ayarını tutturacaksınız. Krep içeriği için çeşit çeşit yöntem deneyebilirsiniz.Çocukların en sevdiği sade kreplere, bal ya da krep peyniri ile verebilirsiniz . Krep kıvamının süngerimsi renginin de gold olması görünüm ve sunum açısından önemlidir.

Formun Üstü

Formun Altı

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.