1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Kahvaltıda Vazgeçilmeziniz Olacak Kıymalı Sodalı Börek Nasıl Yapılır? Kıymalı Sodalı Börek Tarifi
Kahvaltıda Vazgeçilmeziniz Olacak Kıymalı Sodalı Börek Nasıl Yapılır? Kıymalı Sodalı Börek Tarifi

Kahvaltıda Vazgeçilmeziniz Olacak Kıymalı Sodalı Börek Nasıl Yapılır? Kıymalı Sodalı Börek Tarifi

Kıymalı börek bilindiği üzere yüzyıllardır Türk mutfağının en başta gelen börek çeşitlerindendir. Bazen kadınların arasında yapılan günlerde bazen beş çaylarında, kahvaltıda sofralarımızı süslemektedir.

A+A-

Tarifte kıymalı böreği farklı bir yorum katarak kıymalı sodalı börek tarifi verilmektedir. Soda böreğin daha kıyır kıyır ve puf puf olmasını sağlamaktadır. İkram ettiklerinizin muhakkak tarifini isteyeceği bir börek olacaktır.

Malzemeler

1) 1 su bardağı süt

2) 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

3) 1 şişe soda ya da maden suyu olarak da geçer

4) 5 adet yufka

Böreğin iç harcı için;

1) 2 yemek kaşığı sıvı yağ

2) 400 gram kıyma

3 )2 orta boy soğan

4) maydanoz, Karabiber ve tuz

Üzeri için ise yumurta sarısı ve bir kaşık yoğurt karışımı

Yapılışı

Önce içini yapmakla başlayabiliriz. Çünkü hazır yufka kullanacağımız için iç harcı yapılır. Yağda ince kıyılmış iki baş orta boy soğanı tavada kavuruyoruz, daha sonra  içine kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kıymaları da kavuruyoruz. Kıymanın içine maydanoz tuz ve karabiberi ekleyip göre daha değişik baharatları ekleyebilirsiniz zevkinize göre kırmızı biber, pul biber olabilir. Süt maden suyu ve sıvıyağı ayrı bir kapta karıştırıp sos haline getiriyoruz. Yufkayı serip bu karışımdan aralarına sürüyoruz yarım daire şeklinde katladığımız yufkaların aralarına karışımı sürdükten sonra kıymalı harçtan uzun kısma doğru koyup rulo haline getiriyoruz.4 eşit parçaya böldüğümüz ruloyu yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz, kalan sosu bu parçaların üzerine döküp tepsi buzdolabında 2 saat kadar bekletiyoruz fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürüp yine dilerseniz yumurta sarısının üzerine de susam, çörekotu üzerine atıp böreğinizin daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz ısıttığımız 180 derecedeki fırınımıza tepsimizi koyuyoruz üzerleri kızarana kadar pişirme işlemini sürdürüyoruz .

Kıymalı böreğin dikkat edilmesi gereken püf noktası buzdolabında 2 saat kadar bekletilmesidir.Çünkü içerisinde soda olduğu için yufkalara iyice nüfuz etmesi ve yufkaların pişerken puf puf kabarmasını sağlayacaktır bu hususu gözden kaçırma malıyız nefis 1 sodalı börek tarifi bu şekildedir deneyen bütün bayanlara Afiyet olsun ikram ettiğiniz bütün Misafirleriniz de bu böreğin tarifini muhakkak sizden isteyecektir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.